Katamarán Suli 2018.08.20-08.24 Negyedik nap

Katamarán Suli 2018.08.20-08.24 Negyedik nap

Katamarán Suli 2018.08.20-08.24 Negyedik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Csütörtök – amikor addig rajtolgattunk, míg ki nem fáradtunk.

Fantasztikus reggel várt ránk Alsóörsön. Szikrázó napsütés és a bíztató északkeleti szél gondoskodott arról, hogy ma is tartalmas napunk legyen a Katamarán Suliban. A reggeli torna helyett a már megszokott strandröplabda szerepelt a napkezdésben, majd frissen sült nutellás pék sütivel csillapítottuk az éhségünket. Ám sokat nem vacakoltunk, ripsz és ropsz felszereltük a bárkákat és kihajóztunk.

A friss szélben már szinte rutinszerűen ment a trapéz használata, minek segítségével elmerészkedtünk majdnem Siófok elé. A túra vitorlázást követően hurka pályát raktunk, ahol kiváló lehetőség adódott a jelek kerülésére és a rajt gyakorlására. Mint az esti értékelésnél kiderült, az utóbbi nem volt annyira a lányok kedvére, de azért a tragikus ingerküszöböt nem léptük át. A pályafutamokat követően a nagy melegre való tekintettel egészségügyi pancsolás következett, aminek komoly sikere volt. Az ebéd előtti utolsó kihívás egy éles rajtot követő kikötői futam lett, amit a lelkes nebulóink sikerrel teljesítettek.

Kivételesen az Alsóörs Marina étterméből sem késtünk el. Az előrelátó oktatóink a hölgyek készülődési idejét is belekalkulálták a partra érkezés idejébe. Okos. Ebédre gyümölcslevest kaptunk, majd rakott krumpli következett, szépen felfaltuk a feltálalt porciókat.

A héten először esett meg, hogy már a második fogás alatt csend honolt a Katamarán Suli nebulók között. A békés közeg folytatódott a kikötőben, ahol valóban csendes pihenőt tartottunk. Talán a reggeli rajtgyakorlatok miatt, avagy az egész hetes katamaránozás okán, esetleg a nagy meleg révén, de mára tanítványaink bizony kifáradtak. Az ebéd után egy szó annyi nem hallatszott az oktató teremben, csak szuszogás és fújtatás a babzsákok felől. Valahol ez is cél volt, így nem bántuk az árnyékos pihenőt.

Délutánra a szél visszahúzódott, nem így a meleg. Ezt érzékelve első lépésként összegyűjtöttük a kívánságokat, milyen is lenne az ideális kikötő egy utánpótlás nevelő egyesület részére. Tanulságos listát kaptunk a csemetéktől. Majd motorosba szálltunk és megtekintettük az épp zajló Nagyhajós Bajnokság Balatonfüred előtti pályáján bonyolódó eseményeket. A lányokat a színek és a fények, míg a fiúkat a harci jelenetek is lekötötték, – már nem mentük feleslegesen oda. Persze közben ismét csobbantunk, ilyen melegben ez szinte kötelező program a Katamarán Suliban.
Az időnk hamar elszállt, és közben a viharjelző rendszer is bekapcsolt. Kihajóztunk, leszereltünk és a gyümölcsök majszolása közben átbeszéltük a csütörtöki nap eseményeit.

Ma nem kell altatni senkit, az már biztos.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!