Katamarán Suli Július 10-17 második nap

Katamarán Suli Július 10-17 második nap

Katamarán Suli Július 10-17 második nap 1024 681 Katamarán Suli

Az éjszakai vihart követően nem gondoltuk, hogy ilyen remek napunk lesz – márpedig ez keddnek igen pazar volt.

Az időjárásnak köszönhetően akadt, aki késve érkezett, de a házirendünk szerint pár fekvőtámasszal ez ripsz és ropsz kezelhetővé vált. Ezt követően persze reggeli frissítő torna következett, melynek izzadság cseppjeit a Balaton hullámai mosták le a nebulóink testéről. A „cápa csata” és a motorosból való ugrálás, még mindig a sláger programok között szerepel, nincs mese, ez nekünk is bejön.

Ennyi mozgás után jöhetett a reggeli, ami a keddi napon tojásrántotta formájában jelent meg szemeink előtt. Csak egy kis időre, mert befaltuk, köszönjük ez remek ötlet volt.

Annak ellenére, hogy az esti északi szélből még akad egy kevés, kis katamaránjainkat hadrendbe állítottuk és felszereltük. Ám újra megmérve a még friss szelet arra jutottunk, hogy csak pár bárkát viszünk ki, és szoros emberfogás mellett váltva használjuk őket, – fő a biztonság. A teszt remekül sikerült, a két hajó látványos manővereket mutatott be azon tanítványainknak, akik közben a motorosból szurkoltak az épp hajózó mini kollégáiknak. Persze kik borultak ma? – az igen laza arcok! Személyi sérülés most sem történt, és az árboc végén hordott buboréknak köszönhetően le sem fúrt az árboc. Gyors hajó visszaállatást követően egészen ebédig tartott a szórakozás.

Ma ebédre zöldséglevest kaptunk, melyet rakott burgonya kísért. A levest be is kanalaztuk, a második azonban nem minden csemete bendőben fért el. Némi emésztési idő és árnyékos csendes pihi után újra vízre szálltunk. A változatosság kedvéért kifújt keleti délkeleti szelünk volt, mely komoly hullámokat hozott a kikötő elé. Nosza rajta, ki is használtuk a lehetőséget, és lefutottuk a Tihany – Balatonfüred „átkelő regatta” első futamát. Remek teljesítményt nyújtottak a nebulóink, holnap komoly fagyi mennyiséggel leszünk kénytelenek kifejezni elégedettségünket – ezt kérték a srácok ugyanis.

Nehezünkre esett kijönni a vízről, hiszen a kis katamaránok csak úgy repkedtek a hullámokon a remek szélben. Ám a kiváló uzsonna tejberizs komoly vonzerő, így ha kis késéssel is, de parton voltunk. Érdekes, hogy minden apró sebesülés, vélt és valós fejfájás azonnal elszállt, amint a repetáért kellet harcba indulni.

Uzsi után természetesen kiértékeltük a mai nap teljesítményét is, e nélkül nem is érhet véget egy nap a Katamarán Suliban. Levezetés jelleggel ismét Apuka – Gyereke pingpong forgó zárta a napot.

Szöveg: Rozsda

Fotó: Hajni és Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!