Katamarán Suli Július 17-21 harmadik nap

Katamarán Suli Július 17-21 harmadik nap

Katamarán Suli Július 17-21 harmadik nap 1024 681 Katamarán Suli

Szerda, a kalandpark és a 18 lábas katamaránunk beüzemelésének napja. Kánikula ide, fáradtság oda, bizony ismét kiváló hangulatú napot tudhatunk magunk mögött.

Úgy szeretem, hogy a nebulóink ilyen rendszeretőek. Attól függetlenül, hogy a szüleik hozzák, avagy maguk tekernek el hozzánk, mára már szinte mindenki időben érkezett. A végén még kihalnak a reggeli végtelen fekvőtámaszok, mi lesz most velünk. J

A mai napon daruzás bemutatót is láthattunk a Hajógyári Kikötőben. Az idei Kékszalagon az Anna nevű cirkáló árbocát egy ütközés során kidöntő Lillafüred cirkálót vették ki a vízből egy autó daru segítségével. Nem mindennapi látvány tárult elénk, így persze, hogy a csemetéink tekintete is oda tapadt az eseményre. Érdekes, hogy mennyire képben voltak a tókerülőn történt eseményekkel. Az éberebbek még a Lillafüred orrán bekövetkezett sérüléseket is kiszúrták.

Na de a vizit után természetesen tornáztunk és kidobóztunk is, majd a jól megérdemelt fürcsi következett, persze a cápák társaságában. Teljesen megértem a nebulóinkat.

Az étterem ma bundás kenyérrel várt minket, amihez teát is kaptunk, igazán jól esett. A falatozást követően sebesen felszereltünk, hiszen szeretünk minden alkalmat megragadni a katamaránozásra. A reggeli keleti, délkeleti szellő kiváló lehetőségnek bizonyult, nyomban ki is hajóztunk. Fokozatosan haladunk a képzésben lépésről lépésre, így akik a Magyar Vitorlás Szövetség I. szintjét már elérték, ma újabb kihívással szembesülhettek. Vízre tettük nekik a 18 lábas katamaránt. Sajnos a lágy szellő nem hozta meg számukra azt az adrenalin löketet, amire joggal számíthattak, de a türelem – száguldást terem.

A szél ebéd előtt leállóban volt, így fürcsivel és hajóvontatással szórakoztattuk magunkat, míg ki nem értünk a partra.  Ebédre csontleves szolgáltak fel számunkra, melyet sertéspörkölt követett nokedlivel. Mivel a szél továbbra is csak csíkokban jelezte létezését, csocsóztunk és pinpongoztunk egy keveset az árnyékban, majd motorcsónakba vágtuk magunkat.

A Katamarán Suli programjának szerves része a kalandparki kirándulás, mely nem csak vidám és szórakoztató tevékenység, ám roppant hasznos is. Segíti a katamarán oldalán szükséges trapézolási készséget. Csemete magasság függvényében skáláztunk a pályák között, és nem kellett senkit ösztökélni a magasságokba. A fák árnyéka, a suhanás közben érzett menetszél jótékony hatással volt a délutánunkra. Mivel sikeresen és sérülésmentesen jöttünk le a fákról, járt a szabadon választott jutalom jégkrém is a csipet csapatnak.

A haza úton kipróbáltuk a motoros csónakunk kanyarodási képességeit is, úgy tűnt a csemete torkokból felszabaduló hangszintből, hogy ezzel minden rendben.  J

Uzsira frissen sült kakaós csiga várt minket hűs víz és limonádé társaságában, ami igen jól esett a délutáni próbatételeket követően. Leszereltük a kis katamaránokat, értékeltük a nap eseményeit, majd nyugovóra tértünk. Vélelmezem, hogy ma nem csak a nebulóik, de oktatóik is jól fognak szunnyadni.

Szöveg: Rozsda

Foto: Hajni, Léna, Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!