Katamarán Suli Július 17-21 negyedik nap

Katamarán Suli Július 17-21 negyedik nap

Katamarán Suli Július 17-21 negyedik nap 1024 681 Katamarán Suli

Csütörtök – mely napon a szálkák előkerültek, és persze a katamaránok mellett a cápa állatok is új szerephez jutottak.

Ma nem fáztunk. Egy picit sem. Kánikulát ígértek, és kivételesen az is lett. Még szerencse, hogy elég korán kezdjük a napot, így az érdemi munka a nagy meleg ellenére sem csorbult. A reggeli program elmélettel indult, közben betekintettünk a nagy katamaránok világába is. Kivetítőn megnéztük az Audi Speed Cup idei és előző évi összefoglalóit is. A tanulságos tüsténkedést vízparti torna és szabadgyakorlatos fürdés követte. Itt került bemutatásra a nebulóink által kifejlesztett tóparti vetélkedés. Egy sajátos labdajátékról van szó, melyet ütő helyett felfújt cápával játszanak, és a vízbe futással zárul az esemény. Számomra újdonság erejével bírt, de hogy szórakoztató volt, az nem is vitás.

A szárítkozást követően haraptunk pár falatot az elénk készített májkrémes kenyérből, és örültünk a zöldséges kiegészítésnek is. Mivel már csütörtök van, és ez épp a vizsgákra felkészülés napja is, így nem haboztunk sokat, felszereltünk és kihajóztunk. Először persze közkívánatra „strand regattát” tartottunk. Áthajóztunk a frissen kialakított homokos partszakaszra, majd a kis katamaránjainkat felsorakoztattuk a parton. Egy adott jelre megtámadtuk a bárkákat, letoltuk a homokról a vízbe és versenyeztünk egy keveset az előre kijelölt pályán. Et követte a vízi manőverek bemutatása, nevezetesen fordulás, perdülés, vízből mentés és motoroshoz állás. Nem panaszkodhatunk a srácokra, szépen alakul a tudásbázis.

Ebédre májgombóc levest kaptunk, hozzá bolognai spagettit és limcsi hegyeket. Kellett is a szomjas szervezetnek. Hiába visznek magukkal a kis kalózaink kulacsot a fedélzetre, és isznak napközben is, azért az ebéd mellé jól jön az a hűs üdítő. Délután sportoltunk egy keveset az árnyékban, majd vízre szálltunk ismét.

Gyenge, ám de forgolódó szélben folytattuk a kötelező gyakorlatok ellenőrzését, melyet olykor frissítő jellegű borulásokkal tettünk változatossá. A jól haladó fiúk is megmártották ma a Formula 18 katamarán testét, és becsületükre legyen mondva, szépen vissza is állították.

Mára jutott két szálka mentőakció, az elsőt Samu szerezte be, míg a másodikat Anna kapta. Mindkettőt ügyesen kezeltük, a mini sebeket lefertőtlenítettük és ragtapasszal felvértezve hajóztunk is tovább.

Az uzsonnáról elkéstünk, nincs mit szépíteni. Ám ha van egy kis szél, a kis katamaránok oly szépen haladnak, hogy ember legyen a talpán, aki ilyen esetben könnyedén parancsolja partra a tanulóit. Nos, nekünk is nehezen ment, fájó szívvel, de ma is partot értünk. Persze le is szereltünk.

Uzsonnára gyümölcssalátát kaptunk, úgy tűnik leginkább a dinnyéknek volt sikere. A nagy melegben ez érthető is. A vitamin dózis után szokás szerint értékeltünk. Léna a mai és a holnapi vizsga gyakorlatokat, Hajni pedig a nebulókkal közösen a nap jó és fejlesztendő dolgait tekintette át.

Szöveg: Rozsda

Foto: Hajni, Léna, Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!