Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 12-16. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 12-16. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 12-16. harmadik nap 1733 1152 Katamarán Suli

Úgy tűnik, azt a hetet éljük meg, amikor is az időjárás előrejelzés szinte 100%-ban működik. Ám másodfok ide, első fok oda, mi akkor is hajóztunk ma is.

A reggelre ígért eső menetrendszerűen tartotta magát, azonban a szél nem fújt olyan erővel, mint vártuk. Ennek ellenére a meteorológus kollégák kitartóan tartották a másodfokú viharjelzést, amit mi elővigyázatosságból szintén figyelembe veszünk és a parton maradás mellett döntöttünk.

A reggeli tornát az esőre való tekintettel ma kihagytuk, helyette csapatokba osztottuk a társaságot és kvíz kérdésekkel múlattuk az időt. Hajó ismeret, Kékszalag, meteo témakörökből válogattunk, és pár trükkös kérdésen kívül a fiatalok ügyesen feletek. A győztes BOSS csapat jutalma egy csomag vaníliás karika volt, ami ma főszerepet töltött be a napunkban, hiszen következett a ping-pong verseny, ahol szintén az édesség volt a fődíj annak, aki lenyomja az oktatók párosát. A harmadik kihívás az egyensúlyi gyakorlat volt, amiben fatányéron kellett időre megállni, bizony itt is remekül teljesítettek a fiatalok. Persze tartottunk szabad foglalkozást is ahol előkerült a frizbi és a tollaslabda is.

Ebéd előtt adtunk a szellemi táplálkozásnak is egy keveset. Ha már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a heti oktatók között tudhatjuk Lovit, aki immáron hatszoros Kékszalag győztes, hát miért ne használjuk ki a lehetőséget. Együtt beültünk az oktató terembe és Lovit kiegészítve Marci és Miki is meséltek a Kékszalagos élményeikről. Hogyan lehet a profi csapatokba bekerülni, mennyi munkával és lemondással jár a siker és milyen élményeket hoz az életünkbe szeretett sportágunk. A srácok válaszoltak a nebulók kérdéseire is, ezzel is mindig új mederbe terelve a témát.

A Kékszalag végére épp elérkezett az ebédidő is. Húsleves és bolognai spagetti volt a mai menü, amit mindenki gyorsan fogyasztott el, lévén már nagyon mentek volna vízre a srácok. A viharjelző rendszer első fokra váltott, így nem meglepő, hogy voltak, akik már a pihenő időben nekiálltak a hajójukat felszerelni, ennek köszönhetően hamar vízre kerültünk.

A nap is kisütött, amivel megérkezett s friss szél is, ami egyre csak erősödött. Így a mai vízi feladat egyeseknek túlélő vitorlázássá vált, azonban egyre rutinosabban kezelték a srácok a helyzetet. Volt több borulás is, de szerencsére mindenki alkalmazta a tanultakat, és ha néha ugyan motoros segítséggel, de sikeresen talpra állt minden hajó. Akadtak technikai gondok is itt-ott, de hát ez egy ilyen sport, orvosoljuk és megyünk tovább.

Szép lassan mindenki elfáradt vagy átfázott és sorban visszatértünk a kikötőbe. Az elpakolás már rutinszerűen működik, még ha néha a füvön is marad pár dolog, amiért reggelente fekvőtámasz a „jutalom” J

Nem maradt más hátra, mint a szokásos nap végi értékelés, ami közben uzsonnáztunk, majd pihenni engedtük a társaságot. Holnap, holnaputánra számunkra kedvező szelet ígér az időjárás, amiben tovább fejleszthetjük a tudásunkat.

Reméljük így is lesz.

Szöveg: Lovi és Rozsda

Fotó: Marci, Miki, Lovi, Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!