Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 19-23. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 19-23. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 19-23. harmadik nap 1732 1152 Katamarán Suli

Szerda – Amikor megtámadott minket a front, de nem hagytuk magunkat! Estünk, keltünk, de élvezeteset vitorláztunk!

Ma tiszta égre és erős északi szélre ébredtünk, de a gyerekek lelkesedése így is töretlen volt. A szél mintha ma szerette volna bepótolni azt, hogy az elmúlt két napon alig fújt. Részben sikerült is neki, így egy délelőtt bölcs döntést követően partra kényszerülünk.

A nebulóink reggeli programja immáron hagyományosnak mondható tornával indult. Heli, Anna és Gabó vezetésével megtartott reggeli játékos átmozgatást követően ellátogattunk a Hunsails vitorla műhelyébe, hiszen a test mellé kell a szellemi gyarapodás is. Az alsóörsi vitorla varró műhelyben Kelemen Tamás edző és vitorlatervező tartott előadást a vitorlákról és a Fifty-Fifty nevű Kékszalag győztes és időrekorder katamarán sajátosságairól. Kelcsi türelmesen válaszolt a tanítványaink olykor nem a témába vágó kérdéseire is, végül megajándékozta a csapatot. A Katamarán Suli tanítványai nem akármilyen vitorla mintát kaptak búcsúzóul, a Fifty-Fifty új nagyvitorláiból jutott nekik ízelítő – külön köszönet érte.

A szél továbbra nem csendesedett, ezért különböző ügyességi játékkal és némi elméleti oktatással telt a délelőtt fennmaradó része. Volt, hogy váltó versenyt bonyolítottunk a vízben, de megesett, hogy az egyensúlyozási képességeket fejlesztettük. No és persze a felesleges energiák és hangerő kezelésére is volt frappáns kalandunk, egészen az ebédidőig.

A mai ebéd ismét sikeresnek bizonyult. A zellerkrémleves zöme elfogyott, a bele szórt szemlegombócokkal együtt.  Szerencsére az ezt követő saslik is így járt – oktatóink legnagyobb örömére.

Délutánra valamelyest enyhült a szél ereje, ezért néhány hajót felszereltünk – persze reffeltünk, majd váltott csapatokkal kimentünk veretni a 20-25 csomós szélbe. Csatlakozott hozzánk Helena és Anna is, akik az egyensúlyt fejlesztendő ma Laser hajókkal vágtak neki a kihívásoknak. Akadtak bőven… 🙂

A katamarán falkának a friss szélben is folytatódott az alapgyakorlatok átvétele, de már a félszelezéshez, a fordulás és a perdülés mellé némi  cirkálás is társult. Nem meglepő módon borulás is jutott mára, de jól kezelték a srácok ezeket a helyzeteket. Megérte időben alaposan begyakorolni a hét elején.  A motivációs gyümölcs, pilótakeksz ma sem maradhatott el, ha már oly ügyesen helyt álltak a nebulók a feladatok során.

A leszerelés is egyre gyorsabban megy, nagy öröm azt látni, hogy segítenek egymásnak a tanítványaink. A szokásos záró értékelés közben elfogyasztottuk a gyümölcsös uzsonna adagokat és egy komoly müzli kupacot,  majd búcsút intettünk egymásnak és a szerdai viharos szélnek.

Szöveg: Gabó és Rozsda

Fotó: Kati, Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!