Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 19-23. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 19-23. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2019. augusztus 19-23. negyedik nap 1732 1152 Katamarán Suli

Csütörtök – végre visszatért a szélerő a normális kerékvágásba, a hőmérséklet is elviselhető volt, naná, hogy remek napunk volt.

Reggel időben érkezett mindenki a kikötőbe, – kijelenthetjük, hogy a pontosságra szoktató edzésmintánk eredményes volt. Lehet, hogy be kellene evezetni a MÁV egységeinél is?

Ma reggel az úszás elmaradt, kissé friss volt még az idő hozzá, így Heli Anna és Gabó vezetésével a parton melegítettünk be a csütörtöki kihívásokra. Mivel a Nacra 15 –ös Hölgyek csak a mai napon katamaránoztak velünk, így a rajongó táboruk igencsak megnövekedett. Volt, aki a szebbik nemért fejtette ki lelkesedését, és akadt, akit az általuk használt Nacra 15 modell kötött le. A folyadék bevitel sem maradhatott el – az oktató teremben, a mini katamaránon és a kikötőben is folyamatos itatás zajlik, – buborékos és csendes kivitelben. Csütörtök révén érthetően gyorsan, közösen és ügyesen felszerelték a mini katamaránokat a fiatalok.

Még a parton megismerkedtünk elméletben  a viharjelzéssel, a motoros mellé állással és az alapvető útjog szabályokkal, majd vízre szállást követően élesben is ránéztünk a feladatokra. A szél délelőtt épphogy csak lengedezett, de azért elég volt, hogy a tudásszintet teszteljük fordulók és perdülések által. A vízen a Katamarán Suliban már megszokott kalandok folytatódtak, persze ismét váltott legénységgel. Igyekeztünk minden kérést teljesíteni, így volt  nyílt vízi fürdés is a fordulók és halzolások gyakorlása mellett. Emellett a vízből mentést is szimuláltuk, a vízbe esett embereket kis színes labdák helyettesítették. Majd még épp időben kikötöttünk, így jöhetett a jól megérdemelt ebéd.

Az ebéd ma frankfurti leves volt, amit carbonara spagetti követett, az elfogyasztással semmi gond nem volt, ez bejött a tiniknek.

A csendes pihenőt az árnyékban töltöttük pingponggal, illetve közösen gyakoroltuk a négy alapcsomót, ami nélkül nincs Katamarán Suli. Az MVSZ Vitorlás Suli akkreditációra készülő nebulóink pedig Rozsdával vették át a szükséges tudásbázist.

Mivel a nyár továbbra is tombolt, így a legelviselhetőbb hely továbbra is Balaton volt. Az enyhe délies szélben jutott délutánra hínárszedés, árboc döntögetés és kis cirkálás gyakorlás is illetve a hozzá kapcsolódó izgalom – ma sem unatkoztunk. Közben Heli és Anna élőben is bemutatta a Nacra 15 katamaránban rejlő lehetőségeket – impozáns volt.

A délutáni leszerelést követően nassoltunk, majd a visszacsatolás után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Pénteken a tábor utolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Szöveg: Gabó és Rozsda

Fotó: Kati, Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!