Katamarán Suli tábor 2019. július 22-26. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 22-26. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 22-26. harmadik nap 1541 1024 Katamarán Suli

Szerda – nagyon nyár! Ma tiszta égre és meglehetősen melegre ébredtünk, de a gyerekek lelkesedése így is töretlen. Volt ugyan némi késés, de ezt pár fekvőtámasszal sikerült kompenzálnia az illetékeseknek.

A változatosság kedvéért már reggel nagy meleg fogadott minket a kikötőben, ám szerencsére mellé jutott egy kis keleti szél is. Így a Hajni vezetésével megtartott reggeli átmozgató úszást követően felszereltük a katamaránokat, szám szerint 6db 12est és 2db 16ost. Ezután Gabó előadásában átbeszéltük a napi menetrendet.

Miközben megdumáltuk, hogy mire is kell figyelni ebben a melegben a vízen, szép fokozatosan be is öltöztünk. A komoly faktorszámmal bíró napkrém ma sem maradt el, ahogy az ivóvizes palackok feltöltése sem. Ha pedig ilyen szépen összekészültünk, vízre is ereszkedtünk. Ma is folytatódott az alapgyakorlatok átvétele, de már a félszelezéshez, a fordulás és a perdülés mellé a cirkálás is bekapcsolódott. Egyre ügyesebben mentek a feladatok még úgy is, hogy ma folytatódott a szabadon választott párokkal történő vitorlázás. Nem meglepő módon borulás is jutott mára, meg persze sok-sok egészségügyi pancsolás.

Ebédre, mint ahogy illik időben megérkeztünk. A mai menü igen sikeresnek bizonyult. A Frankfurti leves zöme elfogyott.  Szerencsére az ezt követő túrós csusza is így járt, oktatóink legnagyobb örömére.

A motivációs gyümölcs, pilótakeksz ma sem maradhatott el, ha már oly ügyesen helyt álltak a nebulók a délelőtti feladatok során. A déli szieszta ma kicsit tovább tartott.  Féltettük a jövő bajnokait a forróságtól, így laza háromegyed órás árnyékos játékokkal töltöttük az UV veszélyes időszakot. Ezután elmerültünk a kötélcsomózás rejtelmeiben.

Délután újra vízre szálltunk, és a pálya gyakorlatok után nem maradhattak el az újabb borulások, ahol továbbra is kockázatmentesen próbálhatták ki képességeiket tanítványaink. Délutánra kellően elfáradva, kitikkadva érkeztünk a partra.

A Nacra edzőtábor csapata sem unatkozott a nap folyamán. A rajtvonalon való haladás mellett a rajtgyakorlat, a cirkálás szöge és a bőszelezés kapott kiemelt szerepet. A jutalomjáték, a genakkeres egy lábon való közlekedés Alsóörs – Almádi között is igen hangulatosra sikeredett. Anna bár sokkal jobban van, és komolyabb sérülése sincs a tegnapi borulást követően, a mai napon még pihent. Ennek köszönhetően Heli fogta magát és szigorúan teljesítette a Nacra programot egy Laser radiál fedélzetén.

A leszerelés is egyre gyorsabban megy, nagy öröm azt látni, hogy segítenek egymásnak a tanítványaink. A szokásos záró értékelés közben elfogyasztottuk a mai gyümölcsös uzsonna adagokat és müzlit,  majd búcsút intettünk egymásnak és a szerdai forróságnak.

Szöveg: Gabó, Rozsda

Fotó: Hajni, Marci, Gabó és Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!