Katamarán Suli tábor 2019. július 22-26. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 22-26. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 22-26. ötödik nap 1600 867 Katamarán Suli

Péntek a tábor zárónapja – száguldás,  és sok szuper akció társaságában telt. A nap végén pedig értékeltük és jutalmaztuk a heti teljesítményeket, miután a szülőknek megmutatták a srácok, mire is képesek a mini katamaránokkal.

Péntek reggelre a Katamarán Suli tanítványai már kifáradtak. A kis nebulóink kissé meggyötörten érkezetek ma reggel. Aztán csak bevetettük Hajni reggeli ébresztő átmozgató gyakorlatait, bízva abban, hogy srácaink lélekben is megérkeznek hozzánk. A zivatarfelhőből keletkező friss délnyugati szél kellően vonzónak tűnt, ezért hamar felszereltünk, letesztelve azt is mennyire önállóak ebben a kihívásban a gyerekek – rendben voltak.

Az olykor 12 csomós szélben végül 5 hajóval érkeztünk meg a vízre, pusztán biztonsági okokból.   A vízen mozgalmas program várt ránk ebben az időjárásban. Egy spontán borulással kezdtek a legkisebbek, a legnagyobbak pedig már egy talpon is vitorláztak a 16 lábas kéttestűvel. A szél némileg erősebb volt a vártnál, ezért maradt három hajó a parton, de végül ezek a legénységek is hajójukra találtak a vízen.

A meglehetősen aktív délelőttöt követően az étkezésre helyeztük át a hangsúlyt. Az ebéd ma húsleves és magyaros, csirkés carbonara spagetti volt. A csendes pihenőt kikötői fürdéssel töltöttük ki.

A mai nap folyamán a Nacra falka sem unatkozott. A délelőtti program rapid rajtgyakorlatokkal kombinált GNK felhúzási verseny volt, míg a délután a jutalomjáték jegyében, szabadvitorlázással telt.

Délutánra szülői bemutatót terveztünk, és ugyan a délnyugati szél némiképp gyengült, azért tartogatott némi meglepetést a táboros lurkóknak. A családias hangulatú, vidám bemutatót követően a szülőkkel közösen leszereltük a mini katamaránokat és rátértünk a díjkiosztóra. A Katamarán Suli a Magyar Vitorlás Szövetség által akkreditált intézmény, és ennek keretein belül minősítjük is a tanítványainkat. Az oklevelek, a Black Jack makettek és a Katamarán Suli pólók mellett kiosztásra került a heti külön díjunk is. Minden Katamarán Suli hetében megszavazzuk az „önmagához képest legtöbbet fejlődő tanítvány” címet, melyet napszemüveggel kombinált karóra csomaggal jutalmazunk. Naná, hogy Katamarán Suli kékben.

Szeretnénk köszönetet mondani az Alsóörs Vízügyi kikötő csapatának, hogy befogadtak és elviseltek minket ebben az igen meleg és olykor nyűgős kánikulában. Külön köszönet Csercsics Sándornak, aki duplán meglepett minket a heti motoros kollekcióval. Nélküle a szülői bemutató sem lett volna ilyen komfortos. A nebulókra a Sallai Gábor vezette oktató csapat vigyázott, Aradi Hajnalka, Héjja Marci és Váradi Miki társaságában. A csipet csapat visszajelzései szerint ezt remekül tették, elismerés érte. A nyugodt éjszakáinkat Nyerges Tanárnő, Kati tette emlékezetessé, hála jár neki is a türelméért és a gondosságáért. Végül, de nem utolsó sorban külön köszönet jár a szülőknek, akik a legféltettebb kincsüket, a gyermekeiket bízták ránk.

Szöveg: Gabó, Rozsda
Fotó: Hajni, Marci, Kati, Gabó és Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!