Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. első nap

Katamarán Suli > Hírek > Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. első nap

Új hét, új kalandok és újabb remek tanítványok. Kissé borús időben, de annál vidámabb hangulatban vette kezdetét július utolsó tábora.

Jó szokásunk szerint reggel ismerekedéssel kezdtük a napot – hiszen ha egy hetet fogunk együtt eltölteni, nem árt, ha tudjuk, kik is a katamarános társaink – ugye? Mit kiderült, a héten igen nemzetközi a hangulat a Katamarán Suliban. Tanítványaink az alábbi helyekről érkeztek hozzánk: Németország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Katar, – de akadt olyan is, aki Brüsszelből látogatott meg minket, és ne feledjük a hazai nebulókat se. Nagyon köszönjük a bizalmat, erre közösen lehetünk nagyon büszkék. Ezek után ugye nem meglepő, ha olykor-olykor három nyelven is zajlott a megduma.

Az ismerkedés az alapvető ismeretek, szabályok bemutatása után bejártuk a telepet és kicsit ismerkedtünk a hajókkal, motorosokkal, majd az esős időre való tekintettel korán ebédeltünk. A mai fokhagymakrémleves, illetve a paprikás krumpli többnyire elnyerte a gyermekek tetszését. Az ebéd után némi pihenés és játék következett majd elkezdtük felszerelni azokat a Topaz 12 katamaránokat, amelyekkel ma vitorláztunk. Az első nap kötelező eleme a tudásszint ellenőrzése is, így közösen vegyes csapatokkal tekintettük át a heti tudásszintet. Ennek ismeretében fogjuk a további napok hajóbeosztását és szakmai programját kialakítani.

Hajni és Kati gondoskodásának köszönhetően a gyerekek nem csak felöltöztek, de jól is bekenték magukat napkrémmel, felvették a mentőmellényt és a bukósisakokat, amelyek mint már köztudott, kötelező biztonsági elemek a Katamarán Suliban.

Mire kivitorláztunk az eső elállt, a Nap kisütött, így megismerkedhettünk a vitorlázás alapvető rejtelmeivel, a leejtéssel, a bójákkal és a halzolással is.
Sajnos a kihajózás idejére a szél eléggé legyengült, így a partra érkezés érdekében az evezési képességeket is fejleszthettük. A vízről kiérve értékeléssel, illetve gyümölcs falatokkal zártuk a mai napot.

Szöveg: Gabó, Rozsda
Fotó: Hajni, Marci, Kati, Gabó és Rozsda

2019-07-29
vissza