Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. második nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. második nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. második nap 1517 1024 Katamarán Suli

Keddre már jobb lett az idő és a délelőtt feltámadt az északi szél, ami a tegnapinál némiképp több szórakozást ígért. Így is lett!

Az előrejelzés meleget jósolt, és gyenge szelet, ám az északi szél, ha kissé hektikus tulajdonságokkal, de megjelent nekünk. A jó szokásainknak megfelelően, – ma Gabó vezetésével – laza nyújtó, átmozgató gyakorlatokkal aktivizáltuk tanítványainkat, majd úszáspróbára bocsátottunk minden gyermeket. A Katamarán Suliban ez már hagyomány, hogy a tárbor vezető fellelős oktató, személyesen maga győződik meg a reá bízott nebulók úszó képességeiről. Nos, mivel mindenki fent marad a fokozódhattak a kalandok. Még a tízórai előtt sebtében felszereltük a kicsi katamaránokat, melyek mellé még több nagyobb is csatlakozott.

A délelőtt folyamán mindenki hajóba került, némiképp új összeállításban a tegnapihoz képest. A vízen bemelegítő félszeles gyakorlatokat követően a nagyobb (16-os) hajókon vitorlázók már újabb kihívásokkal szembesültek és megismerkedtek a gennakerezéssel is, amelyet Miki vezényelt a fedélzetről. A srácok imádták. A kicsik közül pár hajót borulás próbára bocsátottunk és kisebb nagyobb sikerrel e hajók visszaállítása is sikerült. A nagy vitorlázásban némi késéssel értünk partot, ahol az ebéd már várt ránk.

Az első fogás most lencseleves volt. A másodiknak érkezett darás tészta a remek barack lekvárral pedig kifejezetten népszerű volt. Előételként még részleteiben elmagyaráztuk a hajó visszaállítás metódusát, oktatóink pedig méltó szavakkal illették a délelőtti vitorlázó teljesítményeket. Délidőben a meleg enyhítése végett pihiztünk az árnyékban és fürdőztünk.

Délután is eljött a vízre szállás ideje, és a beöltözést követően kihajóztunk hét hajóval. A csapatok kialakításánál most figyelembe vettük a baráti szálakat is és még egy újabb 16-os porondra került. A szél időközben erősödött és emiatt jelentős számban alakultak ki akciók. Rozsda vezetésével a 3db 16-os genakkeres rohanásba kezdett több alkalommal is, amit igencsak élveztek is a srácok. A tegnapi borulásgyakorlatokat ma élesben is tesztelniük kellett egyeseknek, bár a hajók visszaállítása küzdelmes volt.

Sajnos ma is elérkezett az a pillanat, mikor ki kellett jönnünk a Balatonból. Megtámadtuk a kikötőt, kikaptuk a kis katamaránokat majd leszereltünk. Az értékelés sem maradhatott el, ahogy a müzlivel és gyümölccsel dúsított közös értékelés sem. Szerdán folytatódnak a kalandok.

Szöveg: Gabó, Rozsda
Fotó: Marci, Kati, Gabó, Gál Zoltán és Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!