Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. harmadik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Szerda – a tábor harmadik napja, meleg nyári szellővel és a hazánkban méltán világhírű Pilóta Kupa újabb fordulójával.

Ma reggel nem tűnt annyira melegnek az idő, hiszeny enyhe északi szél áramlott a Balatonra. A gyerekek már erősebb szelekre és rohanásra vágynak, de az időjárás befolyásolása még nekünk sem megy – ám dolgozunk rajta, ahogy nebulóink a pontos érkezésen is. Akadt ugyan némi késés ma is, amit pár fekvőtámasszal sikerült emlékezetessé tenni, ám tisztán látszik, hogy az ifjúság nevelő karerősítő gyakorlatok, jellemformáló hatással is bírnak.

Nagy meglepetést nem hozott a mai menetrend sem, így a Hajni vezetésével megtartott reggeli átmozgató tornát és úszást követően felszereltük a katamaránokat. Ma délelőtt végül 2 db 12-est és 3db 16-ost bocsátottunk vízre, a mai kívánság listán szereplő beosztással. Ezt megelőzően Gabó előadásában beszéltük át a napi vízi feladatokat és a szélirányokat.

Szép fokozatosan be is öltöztünk, majd napkrémeztünk egy jót. Ha pedig ilyen szépen összekészültünk, vízre is szálltunk. Ma is folytatódott az alapgyakorlatok átvétele, de már a félszelezéshez, a fordulás és a perdülés mellé a cirkálás is bekapcsolódott. Egyre ügyesebben mentek a feladatok még úgy is, hogy ma folytatódott a szabadon választott párokkal történő vitorlázás. Megrendezésre kerül a Pilóta Kupa újabb fordulója, ahol az evezők is előkerültek a szél pillanatnyi hiányában. Ám szél hamar visszaélénkült így az evezők háttérbe szorultak és felhúztunk pár gennakert – verseny az verseny.

Ebédre emiatt késve is érkezeztünk, viszont a mai menü igen sikeresnek bizonyult. A paradicsomleves zöme elfogyott. Szerencsére az ezt követő csirkecomb, rizs, savanyúság is hasonló sorsra jutott.

A motivációs gyümölcs, pilótakeksz ma sem maradhatott el, ha már oly ügyesen helyt álltak a srácok a délelőtti feladatok során. A déli szieszta ma kicsit tovább tartott.  Jó háromegyed órás, főként árnyékos játékkal töltöttük az UV veszélyes időszakot. Ezután elmerültünk a kötélcsomózás és a szélbeállás rejtelmeiben.
Délután újra vízre szálltunk, és a pálya gyakorlatok mellett nem maradhattak el a frissen tanult szélbeállás gyakorlatok sem. A gyenge szél okozta kellemetlen meleget némi fürdőzéssel sikerült enyhíteni.  Délutánra kellően elfáradva, kitikkadva érkeztünk a partra.

A leszerelés is egyre gyorsabban megy, nagy öröm azt látni, ahogy segítenek egymásnak a tanítványaink. A szokásos záró értékelés közben elfogyasztottuk a mai gyümölcsös uzsonna adagokat és müzlit, majd búcsút intettünk egymásnak és a szerdai napnak.

Szöveg: Gabó, Rozsda
Fotó: Marci, Kati, Gabó, Gál Zoltán és Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!