Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 29 – augusztus 2. ötödik nap 1728 1152 Katamarán Suli

Péntek a tábor zárónapja – szélcsend és zivataros idő, no meg sok gyermeki és szülői mosoly jutott a hét zárására.

Sajnos ma reggel nem fújt a szél, de azért teszteltük a srácok tudását és jól is szórakoztunk. A nap végén pedig értékeltük és jutalmaztuk a heti teljesítményeket.

Péntek reggelre a Katamarán Suli tanítványai már cseppet lefáradtak, és bizony egyesek már kissé meggyötörten érkezetek – a tevékenység elérte a célját. Lássuk be, egy hét a napon, a vízen igénybe veszi a legedzettebb szervezetet is – le a kalappal a srácok előtt. Azért jó szokásunk szerint mi bevetettük Hajni reggeli ébresztő átmozgató gyakorlatait, bízva abban, hogy nebulóink lélekben is megérkeznek hozzánk. Amint kikötői fürdéssel kombináltuk – máris működött a dolog.

A zivatarfelhők bár megjelentek a fejünk felett, de nem hoztak áttörést és délelőtt teljesen beállt a széltelenség. Azért mi optimistán csak felszereltük a kis katamaránokat, letesztelve azt, mennyire is önállóak ebben a jártasságban a gyerekek. Majd átbeszéltük az alapvető szabályokat, és ezt követően a heti teljesítmény jutalmául motorcsónakkal kivittük a gyerekeket. A program nyílt vízi fürdőzés – mentőmellényben, már igazán mély vízben,

A meglehetősen aktív délelőttöt követően az étkezésre helyeztük át a hangsúlyt. Az ebéd ma frankfurti leves és Bolognai spagetti volt. A csendes pihenőt kikötői fürdéssel, pingponggal, tollassal töltöttük ki.

Délutánra szülői bemutatót terveztünk, de az időjárás átszervezte a programunkat. A zivatarlánc érkezésével a másodfokú viharjelzést is bekapcsolták, így nem volt mit tenni, a hajók elpakolására kényszerültünk. Ezután Gabó és Hajni vezetésével vitorlás kvíz vette kezdetét, ahol 6 fős csapatok küzdöttek egymással. Az egységek között csak egy hajszálnyi különbség alakult ki,  és végül mindenki pilótás díjazásban részesült, míg az elsők remek síltes sapikkal lettek gazdagabbak.

A Katamarán Suli a Magyar Vitorlás Szövetség által akkreditált intézmény, és ennek keretein belül minősítjük is a tanítványainkat. Az oklevelek, a Black Jack makettek és a Katamarán Suli pólók mellett kiosztásra került a heti külön díjunk is, melyet a fiatal „kis” Vince nyert el. Minden Katamarán Suli hetében megszavazzuk az „önmagához képest legtöbbet fejlődő tanítvány” címet, melyet napszemüveggel kombinált karóra csomaggal jutalmazunk. Ezt nyerte el most az egyik legkisebb tanítványunk Vince, gratulálunk neki.

Külön köszönet jár a heti tanítványoknak, amiért hősiesen küzdöttek az elemekkel és magukba szívták a katamaránozáshoz szükséges tudás alapjait. Nem mehetünk el az oktató csapat máltatása mellet sem szótlanul. Hajni már igazi anyaként gondolt a csemetéinkre nappal, míg Kati este gondoskodott az itt alvós falka nyugalmáról. Miki és Marci szakszerűen kezelték a mini katamarán hajóparkot és rátermetten ültek be a jövő katamaránosai mellé, ha a helyzet úgy kívánta. Gabó pedig igazán felelősségteljesen, a csapat korához és hangulatához illeszkedő stílusban és szóhasználattal tette emlékezetessé a hetet. De persze mindez nem jöhetett volna létre, ha a kedves szülők nem bízzák ránk szemük fényét, életük értelmét, a gyermekeiket. Nagyon nagy köszönet a bizalomért, reméljük, hogy nem csak egy napbarnítottan, de vidám és hasznos élményekkel gazdagabban távoztak a srácok a Katamarán Suliból.

Szöveg: Gabó, Rozsda
Fotó: Marci, Miki, Kati, Gabó, Hajni, Gál Zoltán, a tanítványok és Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!