Katamarán Suli 2023. július 24-28. – haladó (kiskamasz) harmadik nap

Katamarán Suli 2023. július 24-28. – haladó (kiskamasz) harmadik nap

Katamarán Suli 2023. július 24-28. – haladó (kiskamasz) harmadik nap 2000 1255 Katamarán Suli

Ma reggel már mindenki időben érkezett a kikötőbe- talán hatottak az előző napok tanító célzatú fekvőtámaszai?! Miután láttuk és éreztük, hogy esik az eső, és túl nagy a szél a vízre szálláshoz, egy benti, reggeli átmozgató torna mellett döntöttünk – kreatív feladatokkal megfűszerezve, úgy, mint összehangolt karemelés, hattyúfej mozgatása. stb. A csapatépítő torna után találtunk egy takarítási feladatot is, hiszen fontos, hogy közösen, és tudatosan figyeljünk a kikötői környezetünkre.

Miután testben és fejben is megérkeztünk, egy kahoot kvízzel teszteltük ismereteinket a vitorlázásról – a haladó táborosok már sok mindent szuperül tudnak de azért akad még olyan, amit a későbbiekben pontosításra szorul…

Na de az elmélet előtt még sok minden belefért a délelőttbe: egy sztoriblokk az oktatók legemlékezetesebb hajózós élményeiből (maradandó versenyek, borulások, lélekjelenlétet követelő pillanatok), melyeknek legfontosabb tanulsága, úgy tűnik, a megfelelő védőfelszerelés viselésének fontossága. Ezután a kis házi versenyünk következett, egyensúlyi és erősítő feladatokkal tettük próbára a szellem után a testet is. Vince két versenyszámban is győzedelmeskedett, a terpeszverseny győztese pedig Karesz lett. Az ő jutalmuk egy Team Kaáli szurkolói póló lett.

A megérkező ebéd (legényfogó leves, husi és rizs) elfogyasztása után, mivel még mindig másodfokú viharjelzés volt érvényben, Balatonalmádi felfedezéséé volt a főszerep: a helyi erők (Kopi, Szabi és Kati mindhárman almádi gyökerekkel rendelkeznek) vezetésével egy fagyival felszerelkezve megmásztuk az Öreg-hegyet és kinéztünk az Óvári messzelátó oszlopai között.

Hazafele már szép napsütésben sétáltunk, majd a maradék energiák levezetése érdekében egy a vállalkozó kedvűek még SUP-ozhattak egyet. Az uzsonnával fűszerezett értékelést követően elbúcsúztunk egymástól, de csak egy estére.

Holnap reményeink szerint újra katamaránozunk!

Folytatása következik!

Kép és szöveg: Nyerges tanárnő

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!