Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 17-21. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 17-21. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 17-21. harmadik nap 2000 1329 Katamarán Suli

SZERDA – A szokatlanul meleg északi szél napja

Ez már a harmadik napunk. Kis katamaránosaink már szinte maguktól felszerelnek és vízre is tudnak szállni. Persze azért ez cél is volt, így csak köszönettel tartozunk nekik.

Reggel csak páran késnek, amit ma is lehetett extra fekvőtámaszokkal kompenzálni – hiába na, ez már a szerda, jönnek elő a fáradtság jelei.  Majd persze jött a bemelegítő tornasor a fűben, melyet ma Lilla kezdett vezényelni. Így a lazítások mellet előkerült néhány felugrás, karhajlítás is. Szóval bemelegedtünk rendesen.

A Katamarán Suli a Magyar Vitorlás Szövetség által akkreditált képzőhely, ennek szellemében haladtunk ma is az tanagyaggal.   Megismerkedtünk a viharjelzéssel, a motoros mellé állással, a szélirányokkal, a manőverekkel is. Mivel az északi szél ma reggel határozottan fújt, így az uzsonnázás és a beöltözést követően máris vízre is szálltunk. A nap persze rendületlenül sütött, ezért a napkrém ma sem maradhatott el. Emellett a folyadék bevitel is erősen ajánlott – az oktatóteremben, a katamaránokon és a kikötőben is folyamatos itatás zajlott. A vízen a szokásos kalandok folytatódtak, persze részben váltott legénységgel. Mentünk egy hosszút Csopak irányába is, ahol a friss északiban pár egységnek sikerült borulnia – na ezért is mentünk váltott legénységgel.

Még épp időben értünk partot, átöltöztünk, így jöhetett a jól megérdemelt ebéd. Ma gyümölcsleves volt, amit csirke követett rizzsel. Több év tapasztalata, hogy az utóbbival nem nagyon lehet hibázni a gyermekétkeztetés terén. A csendes pihenőt az árnyékban töltöttük, miközben teszteltük a srácok frissen szerzett vitorlás-tudását és a csomózásban is elmerültünk.

Mivel a hőmérséklet továbbra is nyári hangulatát mutatta, így a legkellemesebb hely a Balaton volt. A még mindig friss északi szél elviselhetővé tette az amúgy igen intenzív nyarat. Jutott mára hínár szedés, árbóc döntögetés, borulás és persze a hozzá kapcsolódó izgalmak – ma sem unatkoztunk.

Menetrend szerint érkeztünk vissza, szépen leszereltünk és értékeltünk.  A visszacsatolás után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Csütörtökön a tábor negyedik napja következik, ahol vitorlázóink már megcsillogtathatják rutinjukat.

Fotó: Sallai Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#MelegÉszakiSzél
#HurráNyaralunk

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!