Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 17-21. második nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 17-21. második nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 17-21. második nap 2560 1594 Katamarán Suli

KEDD – a tökéletes vitorlázós nap

Változékony arcát mutatta ma a Balaton.  Reggel szélcsend fogadott minket a kikötőben, de mire vízre mentünk a szél is kellőképpen megerősödött, hogy kipróbálhassuk tanultakat.

Az előrejelzés egyre erősödő szelet jósolt, és ma végre nem tévedtek a meteorológusok. Reggel sem fáztunk, de ezt tovább fokoztuk ezt egy kis reggeli tornával, amit tízórai követett. Ezt megelőzően sebesen felszereltük a kicsi katamaránokat, amiben igyekeztünk a srácoknak irányt mutatni, hogy az önállóságuk a hét második felére javuljon e téren.

A délelőtt folyamán mindenki hajóba került, némiképp új összeállításban a tegnapihoz képest. A vízen északi szél lengedezett és a félszeles vitorlázás lett a főszereplő. A nagy örömködésben némi késéssel értünk partot, ahol az ebéd már várt ránk.

Az első fogásnak tálalt lencseleves végül eltűnt a tányérokból, és a másodiknak érkezett carbonara spagettire sem volt panasz.  Délidőben a lendület csillapítása végett pihiztünk az árnyékban, ami játékkal, tollaslabdával, pingponggal is párosult.

Délután is eljött a vízre szállás ideje, de mivel erősebb szél volt, kevesebb katamaránnal, ám azon nagyobb létszámmal vágtunk neki a kalandoknak. Majd cserélgetünk a vízen, hogy mindenki vitorlázhasson és a megszáradásra is legyen ideje. Mert ugye borulásból is jutott mára, bár ezek már nem voltak betervezve.

Sajnos ma is elérkezett az a pillanat, mikor ki kellett jönnünk a Balatonból. Megrohamoztuk a kikötőt, a kis katamaránokat pedig leszereltük. Az értékelés ma sem maradhatott el, amelyet müzlivel és gyümölccsel párosítottunk. Szerdán folytatódnak a kalandok várhatóan igen friss szélben!

Fotó: Sallai Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#VégreSzélben
#TökéletesNap

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!