Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 23-28. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 23-28. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 23-28. harmadik nap 2000 1622 Katamarán Suli

Reggel “kellemes” 16 fokra érkeztünk a kikötőbe, így értelemszerűen annyira még nem siettünk a vízre. Hogy a hűvös időt ellensúlyozzuk ma végre megtartottuk az első reggeli tornánkat Laura vezetésével. Elég szerencsés a heti csapat, egy szavuk sem lehet. A kis átmozgatás után felszereltük a hajókat, és hogy még kicsit húzzuk az időt, hogy picit még melegedjen az idő, illetve átismételtük a csomókat is.

Gyors, alapos beöltözés után 10 óra előtt kicsivel vízre is szálltunk. Szerencsére a hideg senkit nem vetett vissza, és remekül mentek a feladatok. Immár előkerültek egyeseknél a hátszélvitorlák is, több kevesebb sikerrel. Szerencsére idő közben a szél kicsit lejjebb állt, a levegő hőmérséklete pedig feljebb kúszott, így egész komfortos és jó délelőttöt zárhattunk. Vissza tértünk a kikötőbe az ebédszünetre ahol is a paradicsomleves nagy sikert aratott, és a pörkölt petrezselymes krumplival sem okozott nagy csalódást senkinek.

Csendes pihenő után kellemes délies szél fogadott minket, ahol így már egy kreutzos pályán vitorlázhattunk és még többen vállalták el a gennaker használatát. Páran megcsinálták a tolatós gyakorlatot – igen egy hajóval tolatni is lehet – és meglepően ügyesen ment nekik. Nem maradt más mint a lezárni ezt a remek kis napot, és a szokásos elpakolás, értékelés után hazatérni mindenkinek és pihenni egy nagyot. Holnap már arra koncentrálunk, hogy mindenki kipipálhassa az MVSZ akkreditációs szintjének megfelelő feladatokat.

Az előrejelzés szerint ismét hűvös reggelt követően kellemes nyugati szelünk lesz.

Fotó: Kati, Gabó
Szöveg: Lovi

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!