Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 23-28. második nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 23-28. második nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 23-28. második nap 2000 1332 Katamarán Suli

Ugyan nyáron sokszor tűnik úgy, hogy a meteorológia valamiféle áltudomány, azért néha ők is beletrafálnak. És mi ennek ma nagyon örültünk. Egész napra kellemes 12-15 csomós szelet jósoltak, ami be is jött.

Reggel még kissé hűvös volt, de a lelkesedésünk ezt legyőzte így, a rapid csapat kiosztás és hajó felszerelés után azonnal vízre szálltunk. Gyorsan kikerült a félszeles pálya – mint mindig, és végre felmérhettük a srácok tudását.

Hiába már a több táboros részvétel, az megint kiderült, hogy a tudás kicsit berozsdásodik. Szerencsére a kezdeti megilletődöttség, és gyerek hibák után mindenki belerázódott és remekül helyt állt a pöffös északi szélben. Volt, aki már idő előtt bemutatta a hajó felállítás tudományát, de szerencsére ez is ment, mint a karikacsapás. Pihenés és felmelegedés gyanánt a partra vettük az irányt, hogy elfogyasszuk az ebédet. Ma a leves ízlett jobban mindenkinek és a carbonara szerű tészta nem nyerte el sokak tetszését, legalábbis a délutáni értékelés szerint.

Egy óra csendes pihenő után ismét a víz felé vettük az irányt. Mikor kiértünk még kissé rugdosós volt a szél, de aztán fokozatosan veszített az erejéből. Szerencsére a levegő is felmelegedett kissé, úgyhogy remek délutáni vitorlázásban volt részünk. Bele is csempésztünk egy kisebb túrát is a pályán körözésbe, hogy ne legyen olyan monoton a feladat.

Partra érkezés után gyors leszerelés, átöltözés következett, majd a szokásos értékelésünk. A srácok kissé elpilledtek a mai mozgásban, de mindenki izgatottan várja a holnapot, amikor is már megpróbáljuk őket egy komolyabb pályán végig terelni. Előkerülhetnek a gennakerek is sokak örömére.

Megyünk tovább előre, innen folytatjuk…

Fotó: Kati, Gabó
Szöveg: Lovi

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!