Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. harmadik nap 2000 1330 Katamarán Suli

Változékony arcát mutatta ma a Balaton a megszokottakhoz képest. Reggel mérsékelt északi szél fogadott a kikötőben minket. Mire vízre mentünk a szél tovább élénkült, így gyakorolhattuk az eddig tanultakat.

Az előrejelzés által jósolt szél tehát meg is érkezett. Meglepő módon a hőmérséklet nem igazán változott, így hótaposó csizmára ma sem volt szükség. Ezt egy kis reggeli tornával tetéztük a telep egy eldugott sarkában, amit tízórai követett. Sebesen felszereltük a kicsi katamaránokat, amiben igyekeztünk a srácoknak irányt mutatni. A lurkók önéletrajzában nyilván nem szerepel ez a készség, és persze azt is szeretnénk, hogy az önállóságuk és a csapatmunka a hét második felére jelentősen javuljon.

A délelőtt folyamán mindenki hajóba került, némiképp új  összeállításban a tegnapihoz képest. Páran a nádas felé vették az irányt, már majdhogynem botanikai túrára indultak volna, de mivel szűkösek az átjárók, ezért végül a nyílt víz felé fordultunk. A vízen tehát északi, a nádas irányából fújó szél lengedezett és kezdésként a félszelezésé lett a főszerep. Ma ismét cirkálgattunk, váltott kormányzással, ahol szinte mindenki szerephez jutott, köztük a legkisebbek is. A nagy örömködésben némi késéssel értünk partot, ahol az ebéd már várt ránk.

Az első fogásnak tálalt krumplileves pikk-pakk eltűnt a tányérokból, és a másodiknak érkezett bolognaira sem volt panasz. Délidőben a lendület csillapítása végett megpihentünk az árnyékban, ami játékkal: tollaslabdával, pingponggal és fekvőtámasszal is párosult.

Délután is eljött a vízre szállás ideje, a szél enyhült, a csapatokat pedig cserélgettük a vízen, hogy mindenki vitorlázhasson nagyobb hajón is. Borulásból is jutott mára, még ha ezek előre tervezettek is voltak.

A Balaton kegyes volt ma is hozzánk. Végül csak megrohamoztuk a kikötőt, és a kis katamaránokat pedig leszereltük. Az értékelés ma sem maradhatott el, amelyet müzlivel és gyümölccsel párosítottunk. Csütörtökön új kihívások elé nézünk!

Fotó: Kati
Szöveg: Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!