Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. negyedik nap 2000 1330 Katamarán Suli

Ez az utolsó előtti napunk. Már pontosan érkezik mindenki. Tanítványaik már szinte maguktól felszerelnek és vízre is szállnak. Az érkezést követően a bemelegítő tornasorral indult a nap a fűben, melyet ma Tege vezényelt le, majd öles léptekkel a hajókhoz siettünk felszerelni azokat, hogy végre vitorlázhassunk.

Megismerkedtünk elméletben a viharjelzéssel, a motoros mellé állással, a manőverekkel, szélirányokkal, hullámzással. A vízből mentés és az alapvető útjog szabályok szintén a terítéken voltak. A szél délelőtt meglehetősen gyengécske volt, de azért csak kimentünk a vízre. Az uzsonnázás és a beöltözést követően pedig már vízre is szálltunk. A folyadék bevitel ma sem maradhatott el – az oktatóteremben, a mini katamaránon és a kikötőben is folyamatosan zajlik.

A vízen a szokásos kalandok folytatódtak, versennyel megfejelve: színes labdákat gyűjtöttek a kishajók, a vízből mentést szimulálva. A legénységcsere terén igyekeztünk minden kérést teljesíteni. Többen borultak, köztük azok is, akiknek ez tegnap kimaradt. Majd még épp időben kikötöttünk, így jöhetett a jól megérdemelt ebéd, ami ma zöldségleves volt, amit grillcsirke követett rizibizivel körítve és uborkával savanyítva. A csendes pihenőt tollas-labdával, pingponggal, focival és rajzolással töltöttük el. Közösen gyakoroltuk a négy alapcsomót, ami nélkül nincs Katamarán Suli. Ez a legtöbb versenyzőknek már egészen jól megy. Ezután a csapatok elmondták az általuk költött verseket, amelyek nagy része a katsulis táborban szerzett élményeket rímesítette meg.

Délutánra tovább melegedett az idő és kitartott a nem túl acélos délies irányú szél is. A délelőttihez hasonlóan minden hajóval vitorláztunk: a félszelezést kis cirkálás és hátszelezés követte, majd borulás időre: akadt, aki szinte percenként képes volt eldőlni, majd visszaállítani a kis kéttestűt.

A verseny győztesei Pilóta díjazásban részesültek – Laura, Zorka, Kristóf, Danika, Máté és Domi. A visszacsatolás után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Pénteken a tábor utolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Fotó: Kati
Szöveg: Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!