Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. második nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. második nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 9-13. második nap 2000 1331 Katamarán Suli

A gyenge délkeleti szél nem tartott sokáig reggel, de így is meglehetősen jól szórakoztunk a Balaton hűsítő lehetőségeit is kihasználva.  Az előrejelzés meleget jósolt, és mellé gyenge szelet. A szokásoknak megfelelően Balázs vezetésével laza nyújtó, átmozgató gyakorlatokkal keltettük életre egyelőre civil tanítványainkat. Még a tízórai előtt sebtében felszereltük a kicsi katamaránokat, melyek mellé még három nagyobb is csatlakozott.

A délelőtt folyamán mindenki hajóba került, némiképp új  összeállításban a tegnapihoz képest. A vízen bemelegítő félszeles gyakorlatokat követően a srácok a cirkálás rejtelmeivel is megbarátkoztak, így lesznek belőlük autentikus vitorlázók. A kicsik közül pár hajót boruláspróbára bocsátottunk és kisebb nagyobb sikerrel e hajók visszaállítása is sikerült. A leálló szelet egy evezőversennyel fejeltük meg, elvégre ez nem egy vitorlás szanatórium, és ha leáll a szél, mi akkor is aktivizáljuk a lurkókat.

A nagy vitorlázásban némi késéssel értünk partot, ahol az ebéd már várt ránk. Az első fogás most frankfurti leves volt.  A másodiknak érkezett darázstészta pedig kifejezetten népszerű volt egyesek körében. Átismételtük a hajó-visszaállítás metódusát, oktatóink pedig méltó szavakkal illették a délelőtti vitorlázó teljesítményeket. Délidőben a meleg enyhítése végett pihiztünk az árnyékban és leginkább pingpongoztunk.

Délután is eljött a vízre szállás ideje és a beöltözést követően kihajóztunk hat hajóval. Ezt megelőzően kaptak még egy feladatot a csapatok, amely szerint csütörtökre kreatív verseket várunk tőlük hajónként pár megadott szó beiktatásával. A csapatok kialakításánál most figyelembe vettük a baráti szálakat. A szél időközben erősödött és emiatt láthattunk is némi akciót. A 16-osok közül páran abban a kiváltságban részesülhettek, hogy Marci felvezetésével vontázhattak. Délután is újrapróbáltuk a borulást, majd visszaállítást és már egészen jól megy a csapat többségének.

Sajnos ma is elérkezett az a pillanat, mikor ki kellett jönnünk a Balatonból. Megtámadtuk a kikötőt, kisólyáztuk a kis katamaránokat majd leszereltünk. Az értékelés ma sem maradhatott el, a délelőtti verseny győztesei „pilóta jutalmazásban” részesültek, a többieket pedig fagylalttal kárpótoltuk. Szerdán folytatódnak a kalandok a várhatóan enyhe hidegfront hűsében.

Fotó: Kati
Szöveg: Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!