Katamarán Suli tábor 2021. július 26-30. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2021. július 26-30. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2021. július 26-30. negyedik nap 2000 1330 Katamarán Suli

Ez már a negyedik napunk. Tanítványaink egyre inkább önállósodnak a felszerelés illetve a vízre történő haladás tekintetében. Ez minket is örömmel tölt el, mert ez valahol célunk is volt.

Reggel pontos a találkozás a kikötőben. Napindítóként úszással juttattuk frissebb állapotba a srácokat. Szóval bemelegedtünk, amit a víz vissza is hűtött az optimális szintre. Megismerkedtünk elméletben a viharjelzéssel, a hullámokkal, a motoros mellé állással, a vízből mentéssel. A felszerelés – csütörtöki nap lévén – már elég jól és önállóan ment. A szél időközben északiasra fordult, de erejét tekintve hasonló volt az előző napokhoz, így az uzsonnázás és a beöltözést követően már vízre is szálltunk.

Látva az időjósok előrejelzéseit, már csak 30-50 faktoros napkrémet használjuk a fiatalok bőrének megvédésére. Emellett a folyadékbevitel sem maradhat el – az oktató teremben, a mini katamaránon, és a kikötőben is folyamatos itatás zajlik, – buborékos és csendes kivitelben.

A vízen a különféle akciók zajlottak: Bemelegítettünk, melyet egy pályaverseny és egy Csopakig tartó túraverseny követett. A gennakerek ismét előkerültek és borulásból is jutott mára. Igyekeztünk minden kérést teljesíteni. Még épp időben kiértünk a partra, így jöhetett a jól megérdemelt ebéd. Vince nagy bánatára ma sem volt tökleves. A gyümölcsleves pedig vegyes fogadtatásra talált és a lencsefőzelékből is jócskán fogyott.

A csendes pihenőt az árnyékban töltöttük, mint minden forró nyári napon. A délutáni elmélet során közösen gyakoroltuk az öt alapcsomót, ami nélkül nincs Katamarán Suli. A kánikula alatt továbbra is a Balaton a legelviselhetőbb hely. A helyenként friss déli szél és a magasra fröccsenő hullámok elviselhetővé tették az amúgy igen heves hőmérsékletet. Jutott mára hínárszedés, árboc döntögetés és illegális kikötői fürdés – ezek is mutatták, hogy akcióban dús napon vagyunk túl.

Délután újabb futamok következtek: először pörögtünk a saját tengelyünk körül, majd újra futamoztunk. Az utolsó versenyszám során a művészetnek hódoltunk, azon belül is a költészetre esett a választásunk. Minden csapatnak írnia kellett egy verset, amelyet a napzáró értékelés előtt adott elő. A nap abszolút győztese Anikó lett, aki délelőtt a 16-oson ült, délután a 12-esen, de mindenhogyan nyert! A fiúknál még Ádám, Áron, Zétény, Matteo volt nyertes, a lányoknál Anna vitte el a mai pilótakeksz csomagot.

A visszacsatolás után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Péntek a tábor utolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Fotó: Kati
Szöveg: Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!