Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. harmadik nap 2000 1330 Katamarán Suli

Nem változott semmit a hőmérséklet az elmúlt napokhoz képest. Reggel csobogó bríz fogadott bennünket, bár az iránya nem volt túl stabil. Délután pedig úgy éreztük magunkat, mintha a Karib térségben vitorlázgatnánk.

Reggel sem fáztunk, és hogy ezt tovább fokozzuk, egy kis reggeli tornát iktattunk a programba, amit Balázs vezényelt le. Ezt tízórai követette. Ezután sebesen felszereltük a kicsi katamaránokat, amiben igyekeztünk a srácoknak irányt mutatni, hogy az önállóságuk a hét második felére javuljon. Kopi, Beni és Csongi is csatlakozott kis csapatunkhoz. Az előrejelzés friss délnyugati széllel kecsegtetett, de ez csak néha vált realitássá a délelőtt folyamán.

Hét hajóval kerülgettük a pályajeleket, a tegnapihoz képest némiképp új összeállításban. Igyekeztünk új készségeket fejleszteni, ezért próbálkoztunk a cirkálás elsajátításával is, de ezt még gyakorolniuk kell a kisebbeknek. Ezt követően versenyt hirdettünk, amely vitorlázás és evezés kombinációjából állt. A lányok taroltak ebben a versenyszámban. A vízben szétszórt labdák összeszedésében viszont a legidősebb fiúk voltak a legügyesebbek.

A nagy örömködésben némi késéssel értünk partot, ahol az ebéd várt ránk: Az első fogásnak tálalt krumplileves (Vince szerint tökleves) végül eltűnt a tányérokból, és a másodiknak érkezett virslivel körített zöldborsófőzelékre sem volt túl nagy panasz. Délidőben a lendület csillapítása végett pihiztünk az árnyékban, ami játékkal is párosult. Kihirdettük a délelőtti versenyek győzteseit, akik a Katamarán Suli legendásan ehető Pilótakeksz elismeréseiben részesültek.

Délután is eljött a vízre szállás ideje, és valamivel erősebb szél fogadott bennünket. A nagyok gennakereztek, és néhány kicsit is becseréltünk, hogy élvezzék a még nagyobb sebességet és persze borulásból is jutott mára. Sajnos ma is elérkezett az a pillanat, mikor ki kellett jönnünk a Balatonból. Kikötöttünk, a kis katamaránokat pedig leszereltük. Az értékelés ma sem maradhatott el, amelyet müzlivel és gyümölccsel vegyítettünk. Csütörtökön folytatódik a fürdés, a napfürdés, a borulás és ezerrel a vitorlázás!

Szöveg: Gabó
Fotó: Kati

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!