Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. második nap

Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. második nap

Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. második nap 2000 1546 Katamarán Suli

Az előrejelzés egy kemencényi meleget jósolt, és nem is tévedtek a meteorológusok. Reggel szikrázó napsütésben kezdtünk és ezt hamar meg is éreztük a hőmérsékleten. A szokásostól eltérően úszással aktivizáltuk tanítványainkat, majd még a tízórai előtt lelkesen felszereltük a kicsi katamaránokat, melyek mellé ma is két nagyobb is csatlakozott.

A délelőtt folyamán mindenki hajóba került, némiképp új  összeállításban a tegnapihoz képest. A vízen bemelegítő félszeles gyakorlatokat követően a nagyobb (16-os) hajókon vitorlázók már újabb kihívásokkal szembesültek és megismerkedtek a cirkálás, hátszelezés rejtelmeivel. Kiderült, nem is olyan nehéz ez. A nagy vitorlázásban némi késéssel értünk partot, ahol az ebéd már várt ránk.

Az első fogásnak tálalt „mindent bele” zöldség-darálthús-tészta kombó leves gyorsan eltűnt a tányérokból. A másodiknak érkezett krumplistészta fogadtatása már vegyesebb volt. Oktatóink méltó szavakkal illették a délelőtti vitorlázó teljesítményeket, majd délidőben a meleg enyhítése végett pihiztünk az árnyékban és hűtöttük a kedélyeket.

Délután is eljött a vízre szállás ideje, a napkrémezés és vízutánpótlást követően kihajóztunk a mini katamaránokkal. A csapatok kialakításánál most figyelembe vettük a baráti szálakat is.

A szél időközben erősödött és emiatt jelentős számban alakultak ki akciók. A rohanást meglehetősen élvezték is a srácok. A tegnapi borulásgyakorlatokat ma élesben is tesztelniük kellett a tanoncoknak, a hajók visszaállítása egészen jól ment, csak evezőket szeretik elhagyni a gyerekek. Vagy az evezők a hajót – ki tudja.

Sajnos ma is elérkezett az a pillanat, mikor ki kellett jönnünk a Balatonból. Irányba vettük a kikötőt, kihalásztuk a kis katamaránokat majd leszereltünk. Az értékelés nem maradhatott el, ahogy a müzlivel és gyümölccsel dúsított közös étkezés sem. Szerdán folytatódnak a kalandok.

Szöveg: Gabó
Fotó: Kati

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!