Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2021. június 21-25. negyedik nap 2000 1237 Katamarán Suli

Ez már a negyedik napunk és a rutint már kívülről fújja mindenki. Így ma reggel még pontosabb a találkozás a kikötőben, mindenki ismeri a késés következményeit. Ezt követően a bemelegítő gyakorlatokkal kezdtük meg a kicsik napját, melyet ma is Balázs vezényelt le. Majd a hajókhoz haladtunk felszerelni.

Átismételtük elméletben a korábban elhangzottakat és azokat a csomókat tanultuk még meg, amelyek elengedhetetlenek a vitorlázásban. A tízórait és a beöltözést követően pedig már vízre is szálltunk. A szél délelőtt meglehetősen gyengécske volt, azért még normálisan tudtunk cirkálgatni, félszelezni, hátszelezni a pályán. A szél további gyengülésével a labdás játék vette át a főszerepet. A feladat minél több labdát összegyűjteni a víz felszínéről. Persze a meleg elviselése újabb borultásokra sarkallta a csapatokat. Időben kikötöttünk, és jöhetett a jól megérdemelt ebéd.

Az ebéd ma pedig lencseleves volt, amit majdnem rántott hús és hasábburgonya követett. Elfogyott mind. A csendes pihenőt ma is a meleg elviselésével töltöttük. A hőmérséklet a tetőfokára hágott. Közösen gyakoroltuk a négy alapcsomót, amik elsajátítása nélkül nincs Katamarán Suli. Ismerkedtünk a szél irányaival, a viharjelzéssel, a kikötés rejtelmeivel, a haladási irányokkal és a manőverekkel.

Délutánra tovább melegedett az idő és szerencsére a szél is magára talált. A délelőttihez hasonlóan minden hajóval vitorláztunk. A félszelezést cirkálás és hátszelezés követte ismét. Persze a délutánra is jutott bőven borulás, ezt kezdik megtanulni a leginkább! Járt is a Rozsda féle jutalom dinnye hegy mindkét fajtából.

A gyerekek értékelése, élményeik visszaadása után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Pénteken a tábor utolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Szöveg: Gabó
Fotó: Kati

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!