Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 1-5. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 1-5. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 1-5. ötödik nap 2000 1044 Katamarán Suli

Péntek – egy remek hét fantasztikus záró napja

Ma nagyon frissek voltunk. A csütörtöki széltelenséget orvosolandó, már 9 óra magasságában minden hajóval a vízen voltunk. A számításunk duplán bejött. Egyrészt a reggeli keletiben épp ki tudtunk hajózni a távolabbi pályánkra. Másrészt a szélváltó és a friss délnyugati szél már a nyílt vízen ért minket. Ennek köszönhetően a délelőtt igazán mozgalmasan telt.

Elhajóztunk egészen közel a kenesei löszfal elé, majd a vissza úton már nem csak a Topaz 16-os katamaránokra, hanem a mini verdákra is felkerültek az apró fekete genakkerek. Na, ez az igazi büszkeség az oktató csapatnak. Vegyes tábor, és a hétvégén együtt bőszelezik a kezdő és a haladó szekció. Le a kalappal srácok, nagyon ügyesek vagytok.

A szokásos egészségügyi fürdőt követően labdáztunk egy kicsit, olyan Katamarán Sulis módon. Az egyik motorosból kiszórtuk őket a vízre, majd a srácok „kimentették” a színes gömböket. Ezt követően a másik motorosba kellett átfuvarozni a túlélő labdákat, remekül sikerült. Egy újabb pancsolás után kihajóztunk a jól megérdemelt ebédünkért.

Mára gyümölcs krémleveset kaptunk, melyet rizibizivel körített csirkecomb követett – nem mondom, ez is fincsi volt, eltüntettük. A nagy melegre való tekintettel a délutáni csendes pihenő kivételesen tényleg pihenő volt, és hozzánk képest csendes. Többen az árnyékban lapultak, volt, aki olvasott vagy kártyázott, de nem volt ritka a szusszanó növendékünk látványa sem. Helyes, elvégre már péntek van – a heti tevékenység elérte a célját.

Fél kettő magasságában vízre szálltunk, hiszen kettőre hívtuk meg a szeretteinket a bemutatóra. Ki is lopakodtunk a móló elé, de szél már alig maradt. Meg sem lepődtünk, erre is készültünk. Borulással kombinált közös szülő fürdetéssel mulattuk az időt, amibe még néhány sebességi vontázás is belefért. Unatkozni nem unatkoztunk egy pillanatot sem, így fel sem tűnt, hogy elérkezett a tábor zárás ideje.

Nem volt mit tenni, partot érve leszereltünk, befaltuk a maradék gyümölcsöket és felöltöttük a Katamarán Sulis csapat pólót. Szeretteink társaságában méltattuk a heti teljesítményeket, és kiosztásra kerültek a Magyar Vitorlás Szövetség „Vitorlás Suli” programjának minősítő oklevelei is. Persze, a különdíj sem maradhatott el. A héten az önmagához képes legtöbbet fejlődött tanítványunk Panka volt Szegedről, aki most már egy Lego katamaránnal lett gazdagabb.

Hálásak vagyunk a heti nebulóinknak, hogy a nagy meleg ellenére ilyen kitartóan és lelkesen szálltak vízre velünk nap-nap után. Hála a haladó csapatnak, akik maximális nyitottsággal és segítőkészséggel viseltettek az új jövevények iránt – ettől lett ilyen hangulatos a hét. Nem maradhatnak köszönet nélkül a heti segítőink sem, Kati, Lili, Balázs, Kopi és Beni.

Végül, de nem utolsó sorban a legnagyobb köszönet a szülőknek jár, akik ismét ránk bízták legféltettebb kincseiket. Bízunk benne, hogy a jóleső fáradság mellé kellő mennyiségű élményeket is csomagoltunk neki a haza útra.

Szöveg: Rozsda
Fotó: Nyerges tanárnő, Rozsda

#KatamaránSuli
#TeamKaáli
#Balatonalmádi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!