Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. harmadik nap 2000 889 Katamarán Suli

Szellős Szerda

Ma tiszta égre, friss szélre ébredhettünk, és ezzel a gyermekek lelkesedése is fokozódott. Volt ugyan némi késés, de ezt pár fekvőtámasszal sikerült kompenzálnia az illetékeseknek.

Ma Lizi vezetésével tartottunk átmozgató tornát, majd ezt követően felszereltük a katamaránokat. Kicsomagoltunk, majd a vitorlákat felvontuk, így az árbócok mint megannyi piros-fehér zsiráf magasan meredtek az égbe. Eztán Gabó előadásában átbeszéltük a napi menetrendet, a szélirányokat, a manővereket, viharjelzéseket.

Miközben megbeszéltük, hogy mire is kell figyelni ebben a szélben a vízen, szép fokozatosan beöltöztünk. Volt aki jobban is, mivel mégsem egy kemence melege várt ránk odakint. A komoly faktorszámmal bíró napkrém ma sem maradt el, ahogy az ivóvizes palackok feltöltése sem. Ha pedig már ilyen szépen összekészültünk, vízre is ereszkedtünk. Ma is folytatódott az alapgyakorlatok átvétele, de már a félszelezéshez, a fordulás és a perdülés mellé a cirkálás is bekapcsolódott. Egyre ügyesebben mentek a feladatok még úgy is, hogy ma kissé összekavartuk az egyes hajókat megvitorlázni próbáló mini grupettókat. Nem meglepő módon borulás is jutott mára, de talán mondanunk sem kell, hogy ma a szél erősen besegített.

Az akkurátusan posztitekkel felcetlizett közösségi ebéd pont időben megérkezett, mint ahogy mi is pont időben megérkeztünk a kis “kalózhajóinkkal”. A mai menü igen sikeresnek bizonyult. A paradicsomlevesben betűk, szóköz és újabb betűk hada sorakozott. A desszertet megelőzően sült hús került terítékre rizibizivel, csalamádéval körítve. A desszert ma is gyümölcs formájú és ízű volt. A déli szieszta ma rövidebb volt, mert csomózni is meg kellett tanulnunk.

Délután újra vízre szálltunk, és a pályáztunk, és még Kopi is megérkezett. Egy motivációs regattát is beiktattunk, ahol horgonyzó hajókat, vízi madarakat, nádszigetet és sárga bójákat kellett megkerülni. Léna és Boróka diadalmaskodott a szembeszéllel is tarkított akadálypályán. Délutánra kellően elfáradva, vizesen, ám boldogan érkeztünk a partra.

A leszerelés is egyre gyorsabban megy, szuper azt látni, hogy segítenek egymásnak a tanítványaink. A szokásos záró értékelés közben elfogyasztottuk a mai gyümölcsös uzsonna adagokat és müzlit, majd búcsút intettünk egymásnak és a szerdai forróságnak.

Szöveg: Gabó
Fotó: Nyerges tanárnő

#KatamaránSuli
#TeamKaáli
#Balatonalmádi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!