Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. negyedik nap 2000 1330 Katamarán Suli

Csavaros Csütörtök

Ez táborunk negyedik napja, talán a szél enyhébb, mint az előző napokon, de tanítványaink még mindig rendületlenül szelik a Balaton habjait. A kis matrózok már szinte maguktól felszerelnek és vízre is szállnak. Pedig nem is ez a célunk, na jó: dehogynem, hiszen a csapatmunka és az önállóság is fontos dolog az életben!

Reggel pontos a találkozás a kikötőben. Majd persze jöhetett a bemelegítő tornasor a fűben, melyet ma Lizi vezényelt le. Volt ismét fogócska, pontozásos játék és labdázás is. Ezt követően a hajókhoz kúsztunk felszerelni.

Megismerkedtünk elméletben a szélfordulókkal illetve átbeszéltük újfent a motoros mellé állást. Ahogy már említettük, a felszerelés – csütörtöki nap lévén – már elég jól és önállóan ment. A szél délelőtt meglehetősen erőtlenül érkezett keletről, majd délről frissebben. Az uzsonnázás és a beöltözést követően pedig már vízre is szálltunk. A vízen a szokásos akciók folytatódtak, persze ismét jól megkevert legénységgel. Igyekeztünk minden kérést teljesíteni. Ma talán már mindenki boldog volt ettől. Túráztunk egyet a Fűzfői-öbölben, majd rápróbáltunk a gennakerezés rejtelmeire. Ugyan a szél elég lagymatag volt, néhányan répát is húztak, de aztán szépen kitekertük az összes becsavarodást.

Az ebéd ma krumplileves volt, amit bolognai penne követett. A csendes pihenőt tollas labdával, pingponggal, focival, kézilabdával, töltöttük el. Még egy picit gyakoroltuk a négy alapcsomót, ami nélkül nincs Katamarán Suli.

Délutánra tovább melegedett az idő és maradt a gyenge északias szél. A feladat már cirkálás és hátszél volt, ahol néha a gennakerek is kibújtak kis zsákjukból. Ez is egészen jól ment a csapatoknak. Amikor leállt a szél, hűsítettük magunkat a Balaton kellemes hőmérsékletű vízében. Egy próbafutamot követően cirkálás, nádsziget, lee bója pályát tűztünk ki. A regattát Vince, Erik, Dom, Kornél nyerte a nagyobb hajók közül, a kisebb osztályban Léna és Boróka szakította át elsőként a virtuális célvonalat. Végül teljesen elállt a szél és a Balaton, mint egy nagy üvegtábla terült elénk.

A visszacsatolás és fagyival, banánnal, almával megfejelt értékelés után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Pénteken a tábor utolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Szöveg: Gabó
Fotó: Nyerges tanárnő

#KatamaránSuli
#TeamKaáli
#Balatonalmádi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!