Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. második nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. második nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 8-12. második nap 2000 1052 Katamarán Suli

Kedves Kedd

A tábor második napján monokróm hangulatában köszöntött ránk a nyár a reggeli órákban, de csak a tábor kezdetéig. A felhők felszakadoztak, a nap kisütött, az idő megmelegedett a tábornyitó időpontjára. Így máris sokkal jobb hangulatban folytatódhatott a szórakozás, amihez természetesen most is társult némi tanulás.

Szokásunknak megfelelően – csak ma, Balázs vendégszereplésével – laza nyújtó, átmozgató gyakorlatokkal, fogócskával, labdázással aktivizáltuk tanítványainkat, majd még a tízórai előtt sebesen felszereltük a kicsi katamaránokat, melyek mellé még egy nagyobb is csatlakozott.

A délelőtt folyamán mindenki hajóba került, a tegnapihoz hasonló összeállításban. A vízen bemelegítő félszeles gyakorlatokat követően már újabb kihívásokkal szembesültek és megismerkedtek a cirkálás rejtelmeivel. Alakul, bár még nem megy mindenkinek olajozottan.

Elérkezett a borulás tesztelés, amit izgatottan vártak a gyerekek és néhányuknak komoly eufóriát okozott maga a borulás és a hajó visszaállításának sikeressége is.

A nagy örömködésben némi késéssel értünk partot, ahol az ebéd már várt ránk. Kata felcsatolta kötényét és elkezdte az ebéd felszolgálását. Lizivel és Lucával karöltve az óramutató járásával megegyező módon haladtak, az egyes asztalok között. A gulyásleves gyorsan eltűnt a tányérokból és a másodiknak érkezett sajtos-tejfölös illetve dióstészta is meglehetősen népszerű volt. Oktatóink illő szavakkal illették a délelőtti vitorlázó teljesítményeket.

Délidőben a fárasztó kalandok kiheverése miatt az árnyékban pihentünk, a napon labdáztunk és kertészkedtünk a fűben, átrúgtunk pár labdát a szomszédba, hiszen mi sem természetesebb ennél egy nagy zöld placcon, ami ezek szerint mégsem elég nagy.

Délután a beöltözést követően is kihajóztunk öt hajóval. A szél időközben enyhült és emiatt jelentős számban alakultak ki mesterségesen okozott akciók, mint evezővel fröcskölés, kisebb süllyedés, borulás, fürdés. Rendeztünk egy mini versenyt is, ahol evezővel és széllel is lehetett haladni. A győzteseket az értékelés során jégkrémmel jutalmaztuk.

Sajnos ma is elérkezett az a pillanat, mikor ki kellett jönnünk a Balatonból. Célba vettük a kikötőt, kihalásztuk a kis katamaránokat, leszereltünk, a vitorlákat zsákjukba csomagoltuk, a hajókat leponyváztuk. A napi értékelés nem maradhatott el, amit müzli és gyümölcs kísért.

Szerdán újra szabadon szárnyalunk – a tervek szerint.

Szöveg: Gabó
Fotó: Nyerges tanárnő

#KatamaránSuli
#TeamKaáli
#Balatonalmádi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!