Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – első nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – első nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – első nap 2000 1330 Katamarán Suli

Ma kezdetét vette az újabb kezdő táborunk, így a megszokottaknak megfelelően fél kilenckor találkoztunk legújabb táborlakóinkkal. Heti segítőink ezúttal nagy számban jelentek meg: így Kati, Balázs, Lili, Szabi, Gabó, Ágó irányította a gyerekeket az első, egyben bemutatkozós napon.

Az alapvető ismeretek, szabályok áttekintése után megvizsgáltuk a gyermekek úszás tudását is, amit élőben teszteltünk. Ezután bejártuk a telepet és kicsit ismerkedtünk a hajókkal. Ezt követően elkezdtük felszerelni azokat a Topaz 12 és 16 katamaránokat, amelyekkel ma vitorláztunk. Az ebédet ezúttal is helyben oldottuk meg: a zöldségleves, majd az azt követő bácskai rizseshús is meglehetősen elnyerte a gyermekek tetszését.

Az ebéd után pihenés és játék (többek közt pingpong, röpi) következett. Átbeszéltük a borulás és a hajó visszaállítás lépéseit. A gyerekek felöltöztek, jól bekenték magukat napkrémmel, felvették a mentőmellényt és a bukósisakokat, amelyek kötelező biztonsági elemek a katamarán oktatásban. A fázósak neoprént is kaptak, szinte a teljes készletünk kifogyott.

Ezután kivitorláztunk a kikötő előtti vízterületre és megismerkedtünk a vitorlázás alapvető rejtelmeivel a közepesen erős északi szélben! A félszelezés egészen jól ment a srácoknak, de a trükkös északiban ez sem volt annyira egyszerű. Kristóf és Dóra megmutatta, hogyan kell felborulni és kibalettozni a hajó oldalára, ha az természetellenes módon úszik a vízen! A vízről kiérve értékeléssel zártuk a mai napot, ahol a srácok számára kedves és nem tetsző dolgokról esett szó!

Keddre jó szelet ígérnek, így várhatóan erős napnak nézünk elébe.

Szöveg: Gabó
Kép: Nyerges tanárnő

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!