Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – második nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – második nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – második nap 2000 1330 Katamarán Suli

Kedden újabb meleg, enyhe szeles nap fogadott bennünket a Team Kaáli kikötőben. A délies szél nem tartott sokáig, de így is meglehetősen jól szórakoztunk a Balaton hűsítő lehetőségeit is kihasználva. A gyerekek ma azt is megmutatták, hogyan kell a protokollnak megfelelően visszaállítani egy felborult kéttestűt.

Az előrejelzés meleget, és gyenge-közepes szelet jósolt a délutáni hidegfront érkezése előtt. A szokásoknak megfelelően Kopi és Balázs vezetésével laza nyújtó, átmozgató gyakorlatokkal keltettük életre egyre rutinosabb tanítványainkat. Ezután, még a tízórai előtt sebtében felszereltük a három kicsi katamaránt, melyek mellé még kettő nagyobb is csatlakozott.

A délelőtt folyamán mindenki hajóba került, némiképp új összeállításban a tegnapihoz képest. A vízen a bemelegítő gyakorlatokat követően a srácok a félszelezés rejtelmeinek elmélyítése után a halzolással is megbarátkoztak, illetve nem szándékosan néha a szélbeállással is. Az összes hajót borulás-próbára bocsátottuk és kisebb nagyobb sikerrel a hajók visszaállítása is sikerült. A leálló szelet egy kis versennyel tettük izgalmasabbá, elvégre ez nem egy vitorlás szanatórium. A versenyt Miksa, Jona, Dorina, Luca nyerte.

A nagy vitorlázást követően még időben értünk partot, ahol az ebéd már várt ránk. Az első fogás ma francia hagymaleves volt. Második fogásnak Dubarry szelet és hasábkrumpli érkezett, amely kifejezetten népszerű volt. Átismételtük a hajó-visszaállítás metódusát, oktatóink pedig méltó szavakkal illették a délelőtti vitorlázó teljesítményeket. Átbeszéltük a haladási irányokat, majd labdáztunk, pingpongoztunk és játszottunk.

Délután is eljött a vízre szállás ideje és a beöltözést követően kihajóztunk öt hajóval. A szél időközben erősödött és emiatt láthattunk is némi akciót. Délután újra próbáltuk a félszelezést, az egyenes vitorlázást, a halzolásokat, melyek már egészen jól mennek a csapatok többségének.

Ma is elérkezett az a pillanat, amikor ki kellett jönnünk a Balatonból. A másodfokú viharjelzés miatt most kényszerből. Megtámadtuk a kikötőt, kisólyáztuk a kis katamaránokat majd leszereltünk. Átbeszéltük a viharjelzést, a szelet, a hullámokat, a vízből mentést, a vízre szállás momentumait.
Az értékelés ma sem maradhatott el; a délelőtti verseny győztesei pilóta jutalmazásban részesültek, a többieket banánnal, almával, műzlivel kárpótoltuk.

Szerdán is folytatódnak a kalandok az enyhe hidegfrontot követő szelekben

Szöveg: Gabó
Kép: Nyerges tanárnő

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!