Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – harmadik nap 2000 1331 Katamarán Suli

Ma reggel közepes délnyugati szél köszöntötte ifjoncainkat, amely nem hozott túl sok meleget, ezért sok ruhát igyekeztünk feladni vitorlázóinkra.  A gyerekek kezdik élvezni a sebességet és már-már vágynak is a rohanásra, de az időjárás befolyásolása még nekünk sem megy.  Nagy meglepetést nem hozott a mai menetrend sem: Ágó és Szabi vezetésével tartottunk reggeli átmozgató tornát, amit némi játékkal fejeltünk meg. Ezt követően ma is felszereltük a katamaránokat még némi segítséggel. Ma délelőtt végül 2 db 12est és 2db 16ost bocsátottunk vízre. Ezt megelőzően Gabó előadásában beszéltük át a napi vízi feladatokat és a szélirányokat.

Szép fokozatosan be is öltöztünk, és napkrémeztünk. Ha pedig ilyen szépen összekészültünk, vízre is szálltunk. Ma is folytatódott az alapgyakorlatok átvétele, amelyet az iránytartással egészítettünk ki, mert egyenesen kicsit nehezebb haladni, mint kacskaringózni, ugye-ugye. De azért mégiscsak egyre ügyesebben mentek a feladatok. Ebédre emiatt késve is érkeztünk, viszont a mai menü igen sikeresnek bizonyult. A galuska-zöldségleves zöme elfogyott. Szerencsére az ezt követő chilis bab, rizs is hasonló sorsra jutott.

A motivációs gyümölcs, műzli ma sem maradhatott el, ha már oly ügyesen helyt álltak a srácok a feladatok végrehajtása során. A déli szieszta ma kicsit tovább tartott. Jó háromegyed órás, részint árnyékos játékkal töltöttük. Ezután elmerültünk a kötélcsomózás, a szélbeállás és a manőverek rejtelmeiben. Délután újra vízre szálltunk, és a pálya gyakorlatok mellett próbálkoztunk picit a cirkálással is. A gyenge szél okozta meleget némi fürdőzéssel sikerült enyhíteni. A szél időközben új erőre kapott és ismét száguldozni kezdtek a srácok.  Délutánra kellően elfáradva érkeztünk a partra.

A leszerelés is egyre gyorsabban megy, nagy öröm azt látni, ahogy segítenek egymásnak a tanítványaink. A szokásos záró értékelés közben elfogyasztottuk a mai gyümölcsös uzsonna adagokat és müzlit, majd búcsút intettünk egymásnak és a szerdai napnak.

Szöveg: Gabó
Kép: Nyerges tanárnő

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!