Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – negyedik nap 2000 1330 Katamarán Suli

Ez már a negyedik napunk. Tanítványaik egyre ügyesebbek és már szinte maguktól felszerelnek és vízre szállnak. De nyilván ez is célunk volt.

Reggel pontos a találkozás a kikötőben. A vidámság mellé jól megfér a fegyelem és a pontosság, ez klasszikus aranyszabály nálunk. Ezt persze követte a bemelegítő tornasor a fűben, melyet ma Balázs és Szabi vezényelt. Igyekeztünk igazán kíméletesek lenni a srácokkal, de azért csak bemelegedtünk. A felszerelés – csütörtöki nap lévén – már elég jól és valamelyest önállóan is ment. Átismételtük az eddig tanultakat, a manővereket, a szelet, a vízre szállást. És mivel a reggeli szél ma is csábítóan lengedezett, így az uzsonnázást és a beöltözést követően már vízre is szálltunk.

A napkrémezés és a folyadékbevitel ma sem maradhatott el – az oktató teremben, a mini katamaránon, és a kikötőben is folyamatos itatás zajlik, szigorúan vízzel. A Balcsin a szokásos kalandok folytatódtak, persze ismét váltott legénységgel. A félszelezést verseny váltotta fel, ahol vitorlázni, majd evezni is kellett az elhalványuló szélben. A vitorlázás során a szembeszéllel is meg kellett birkózniuk a gyerekeknek, de egészen jól vették az akadályt. A nagyhajóknál Kristóf, Fari, Nico, Matyi, Palkó ötös nyert, a kicsiknél Emma, Lujzi, Rozi diadalmaskodott ezúttal. Igyekeztünk minden kérést teljesíteni, így volt kinti fürdés a fordulók és halzolások gyakorlása mellett. Majd még épp időben átöltöztünk, így jöhetett a jól megérdemelt ebéd.

Az ebéd ma frankfurti leves, amit csirkecomb és hasábburgonya követett. Tapasztalatunk, hogy az utóbbival nem nagyon lehet hibázni a gyermekétkeztetés terén. A csendes pihenőt a fűben játékkal töltöttük. Ezt követően a teremben közösen gyakoroltuk a négy alapcsomót, ami nélkül nincs Katamarán Suli. Majd szinte mindenki bemutatta a friss tudását és kiosztottuk a délelőtti verseny díjait, a Pilóta-kekszet és a vigasz Magnum jégkrémeket is.

Bár a kánikula egyelőre nem tombol, mégis a legelviselhetőbb hely a Balaton. Az északias szél és a hűsítő hullámok frissítően hatnak nebulóinkra. Jutott mára hínár szedés, árboc döntögetés, nádcsomó kerülés, labdamentés – ma sem unatkoztunk. Délután a gyenge északias szél tehát újult erőre kapott és ismét próbálkoztunk a cirkálás ösvényére lépni. A nap végére egészen jól ment minden csapatnak. Ezt követően mentünk még egy kisebb túrát, majd irány a kikötő, ahol leszereltünk és értékeltünk.

A visszacsatolás után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Péntek a tábor utolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Szöveg: Gabó
Kép: Nyerges tanárnő

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!