Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2023. július 31. – augusztus 4. (kezdő) – ötödik nap 2000 1500 Katamarán Suli

A tábor záró napján friss északias szélben örömvitorláztunk, majd délután értékeltük és jutalmaztuk a heti teljesítményeket, miután a szülőknek megmutatták a srácok, mire is képesek.

Péntek reggelre a Katamarán Suli tanítványai kezdenek kifáradni. A kis tanítványaink kissé meggyötörten érkeztek ma reggel. De csak bevetettük Balázs és Szabi reggeli ébresztő átmozgató gyakorlatait, bízva abban, hogy srácaink kellően felpörögnek az utolsó napra.

Hamar felszereltünk, letesztelve egyben azt is mennyire önállóak ebben a manőverben a gyerekek. Az olykor 7 csomós szélben érkeztünk meg a vízre, ahol mozgalmas program várt ránk. Egy borulással kezdtek a srácok az egyik 16-os hajón, a többiek pedig csodálattal ámulták ezt az eseményt.

A meglehetősen aktív délelőttöt követően az étkezésre helyeztük át a hangsúlyt: az ebéd ma májgombóc leves és rántott hús volt. Elfogyott. A csendes pihenőt az árnyékban töltöttük az egyre erősebb napsütésben.

Délutánra szülői bemutatót terveztünk, és ehhez tökéletes időnk is volt: napsütés, északkeleti 6-7 csomós szél. Volt anya és apa vitorláztatás, némi borulás, evezőtörés.

Ezután a szülőkkel közösen leszereltük a mini katamaránokat és rátértünk a díjkiosztóra. A Katamarán Suli a Magyar Vitorlás Szövetség által akkreditált intézmény, és ennek keretein belül minősítjük is a tanítványainkat. Az oklevelek és a Katamarán Suli pólók mellett kiosztásra került a heti külön díjunk is. Minden Katamarán Suli hetében megszavazzuk az „önmagához képest legtöbbet fejlődő tanítvány” címet, amelyet egy LEGO katamaránnal díjazunk. Ezt most Dóri nyerte, aki nulláról indult és egész ügyesen megértette és alkalmazta a vitorlázás alapjait. Elkészült a hagyományos felugrós csapatkép majd búcsút intettünk egymásnak, remélve hogy hamarosan újra látjuk tanítványainkat.

Köszönet a szülőknek, hogy ránk bízták legféltettebb kincsüket, a gyermekeiket. Ez a hét nem lehetett volna ilyen remek, ha nincs Gabó, Balázs, Kati, Lili és Ágó, az elismerés nekik is jár.

Szöveg: Gabó
Kép: Lili

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!