Katamarán Suli tábor 2019. július 1-5. – negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 1-5. – negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 1-5. – negyedik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor a Kékszalag felkészülés összemosódik a Katamarán Suli táborral. Ma pedig ennek lehettünk szemtanúi.

Reggel kissé borús, felhős időre ébredtünk, aminek szinte mindenki örült a fiatalok közül. A mentális ébresztőt közkívánatra ma is Huba tartotta, bár a németes fegyelemmel bonyolított bemelegítése ma talán nem aratott akkora sikert, mint az előző nap. Miután szerencsésen túléltük a zenés Huba képzőt, felszereltünk és beöltöztettük a nebulóinkat. Bár a szél mérsékelt volt, a felhős idő mögül is UV gazdag napsugarak leselkedtek ránk. Hajni gondoskodott a fiatalokat védő bevonatról, majd vízre is szálltunk. A szakmai programot ma is Lovi diktálta. Szekció rajt Topaz/Nacra bontásban, cirkáló szakasz majd bőszelezés genakkerrel. Ezt akár több alkalommal is megismételték a fiatalok.

Az ebédet már közösen tartottunk a Kékszalagra készülő New Black Jack legénységével. Együtt ebédeltünk, egyforma menüt ettünk és persze mi más lehetett volna a téma, mint a katamaránozás. Az Alsóörs Marina ma is kitett értünk, húsleves, rántott csirkemell és hasábburgonya fogadott minket, – eltüntettük sebesen.

A szieszta ideje alatt csatlakozott hozzánk Gabesz is, aki oszlopos tagja a Safranek Ventilo 35 (korábbi Safram) Kékszalag győztes egységének. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal sem, hogy Hajni kivételével a Katamarán Suli oktatói mind ott lesznek az idei Kékszalag rajtjánál a New Black Jack Decision 35 katamarán fedélzetén, illetve Lovi a Racing Jango csapatában.

Míg a Black Jack srácok a saját hajójukat készítették fel a tókerülőre, addig Gabesz a hétvégi Lájer Admirális kupára hozta formába a lányokat és a Nacra 15 mini katamaránjukat. Úgy tűnik ritka segítőkész hangulata alakult ki a Katamarán Suli illetve a nagy katamaránok csapatok körül, hálásak vagyunk érte. Gabesz a vízen is segítőkészen tüsténkedett a mini bárkákban és hol kormányos, hol legénységszerepében töltötte az információt az utánpótlás kobakokba,

A délutáni egészségügyi fürdőzés természetesen nem maradhatott el ma sem, mint ahogy a nap értékelés sem. Ha nehezen is, de kiderült, egy kék vitorlát picit megcibáltunk, de Ákos és csapata reggelre kijavítja. Bátran állíthatjuk, a párás fülledt gyengeszeles csütörtöki napunkon is tovább bővítettük készségtárunkat.

Szöveg: Rozsda

Fotó: Aradi Hajni, Váradi Miki, Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!