Katamarán Suli tábor 2019. július 1-5. – harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 1-5. – harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2019. július 1-5. – harmadik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Az időjárás ma kegyes volt hozzánk. Az előző napi kánikula melege tovaszállt, jóval elviselhetőbb hőmérsékleti viszonyokkal találkoztunk reggel. A pöffös északi szélnek sem volt már nyoma, így kifejezetten békés napnak néztünk elébe.

A reggeli testet lelket átmozgató gyakorlatsort ma Huba tartotta a csapatnak, a körülményekhez képest igen remekül. Majd a végére német nyelvlecke következett, aki tudott egy német szót mondani neki, annak véget ért a testmozgás. Kár, hogy előre nem közülte, hogy mindenkitől más-más szót várt volna…

Miután felfrissültünk, felszereltük a mini katamaránokat és beöltöztünk. A tegnapi nap igazolta, hogy a védőfelszerelések igenis fontos kellékei a katamaránozásnak, így ma sem maradhattak el. Mentőmellény, lycra mellény, bukósisak, trapéz mellény, hogy csak a legfontosabbakat említsük, mind-mind felkerültek a tanítványainkra. Hajni gondoskodásának köszönhetően az 50 faktoros napkrémezés és az itatás sem maradt el, majd Lovi tartott eligazítást. Folytatódott a versenyfelkészítő feladatsor, ennek keretein belül a rajt előtti megállás és elindulás, illetve pozíció tartás került sorra. Természetesen a nagy melegre való tekintettel beiktatott nyílt vízi egészségügyi fürdőt is, kötelező jelleggel. A pancsolást követően pedig szekció rajgyakorlat zajlott a Topaz és a Nacra flotta között, több kevesebb sikerrel.  A szórakozató vízi aktivitást követően gyors partra érkezés majd ebéd szerepelt a programban.

Az Alsóörs Marina remek étterme ma gyerekízlésre vette a figurát, és a zellerkrémlevest követően bolognai spagettit szolgált fel nekünk. Ezzel semmi gond nem volt felfaltuk. Hála a változatos ültetési rendnek, ma újabb bölcsességgel gyarapodott az oktatói kelléktár. Megtudtuk, hogy „Jonatánnak csak jonatán alma jár”, illetve egy új csajozós figurát is elsajátíthattunk.

  • „Anna! Nem fáradt el ma a lábad?
  • Miért kérdezed Huba?
  • mert egész nap te JÁRTÁL a fejemben…”

Nos, ilyen hangulatban telt a szieszta ideje, ami az árnyékban gyorsan telt. Délután az alig lengedező szélben kihajóztunk, és szerencsénkre mire kiértünk visszafrissült egy keveset. Lovi folytatta a hurka pálya szekció rajt gyakorlatsort, ami a Nacra szekciónak már egészen jól ment. A meleg azért nem múlt el, így újra előtérbe került a nyílt vízi fürdés, pusztán egészségmegőrző célból. A nap hamar eltelt, fürgén leszereltünk, majd gyümölcs majszolás mellett értékeltük a napi eseményeket.

Szöveg: Rozsda

Fotó: Aradi Hajni, Váradi Miki, Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!