Katamarán Suli tábor 2019. június 24-28. – Első nap

Katamarán Suli tábor 2019. június 24-28. – Első nap

Katamarán Suli tábor 2019. június 24-28. – Első nap 1540 1024 Katamarán Suli

Szikrázó napsütésben, remek keleti szélben indult a Katamarán Suli idei első haladó tábora. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy mind a Nacra 15,17 egységek, mind a Topazt 16 flotta vízre szállt és megkóstolta az idei Balaton ízét.

Reggel a csapat jelentős része időben megérkezett és jó szokásunk szerint az első időszak ismerkedéssel telt. Szántunk időt a résztvevők, a helyszín, a tudásszint és a mini katamaránok megismerésére is. Kiderült, hogy a csapat zöme valóban lépes haladó szinten katamaránozni, így biztos nem fogunk a héten unatkozni.

Miután áttekintettük az elméleti tudnivalókat, felszereltük a bárkákat, falatozni indultunk az Alsóörs Marina kiváló éttermébe. A mai napin friss zöldborsó levessel nyitottak, melyet krumplifőzelék követett fasírttal. Ez utóbbi nem aratott osztatlan sikert, de a leves és a főzelék bejött a tiniknek.

Az étkezést követő mini szieszta után – naná, hogy azonnal vízre szálltunk. A friss keleti szél kitartott, sőt olykor be is erősödött. Ennek köszönhetően kissé lassabban ment a vízre szállás a tervezettnél, ellenben igen hamar kint találtuk magunkat a pályán. Bemelegítésnek félszeles gyakorlat várt a csapatra, ám az olykor túl laza pasi Nacra 15 egységen ez is kifogott, ők estek el először a bárkával. Ám mivel ezt a részt is áttekintettük a délelőtt folyamán, a visszaállítással nem voltak gondok, és folytatódhatott a kaland.

Kicsivel később a piros Nacra 15 női egységünk kormányosa vetette be nem önként testét a Balaton hűs hullámai közé. Ezzel nem kis meglepetést okozott legénységének, melyet nem szükségszerű, de gyors borulás követett. Ám a Hölgyeknek ebben is komoly tapasztalatuk van, és ripsz-ripsz talpra állították kedvenc katamaránjukat.

Még le sem nyugodott az edzői pulzus, máris újabb leányok úsztak a 24 fokos Balatonban. A Nacra 17-es igen ambiciózus női párosunkat „dobta le a ló” egy meggondolatlan manőver során. Mivel az ő súlyúk épp a Nacra 15 ideális súlyon van, így a 17 lábas katamaránt – ha minimális külső segítséggel is – de ügyesen visszaállították. A Topaz 16 csapat stabilan közlekedett, le a kalappal előttük is.

A partra érkezést követően leszereltünk, majd a Katamarán Suliban szokásos visszajelzés következett. Nebulóink is értékelték az eseményeket és persze az oktatók is.

Szöveg: Rozsda
Fotó: Aradi Hajni, Nyerges Kati

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!