Katamarán Suli tábor 2019. június 24-28. – második nap

Katamarán Suli tábor 2019. június 24-28. – második nap

Katamarán Suli tábor 2019. június 24-28. – második nap 1540 1024 Katamarán Suli

Meleg, lágy keleti szellő, labdaszerzés, rajtgyakorlatok, pályaverseny, és fürdés az új felfújható állatokkal – ez mind-mind belefért a mai napba. Hihetetlen…

Reggel friss keleti szél fogadott minket, így a környezetünket is látva kijelenthetjük, hogy az első között szálltunk a vízre. A bemelegítő „ketreces” gyakorlatokat követően kimerészkedtünk a nyílt vízre és hosszú menetekkel játékosan finomítottuk a hajóvezetési képességeket. Miután gyorsan elszaladt a délelőtt, mi sem tehettünk mást, benéztünk az Alsóörs Marina remek éttermébe. Mára igazán aktuális menü, hideg almaleves fogadott minket, melyet rizses husi követett csemege salátával. Befaltuk.

Az ebéd utáni szieszta nem tartott túl sokáig, mert a színes felfújható állatok jelenléte ingerlően hatott a fiatalabb korosztályra. Az árnyékban kielemeztük az előző napi felvételeket, majd a tettek mezejére léptünk. Eleget tettünk a tini nyomásnak és a leálló szélben alaposan leteszteltük a friss szerzeményeket. Sajnos az előző év utolsó táborában a maradék gumi „kabala cápánk” is kimúlt, így idén hattyúszerű lényekre cseréltük a felfújható állat parkot. A mai nap tapasztalatai igen bíztatóak, bár a nyakán lovaglás még gyerekcipőben jár – na de majd holnap!

Délutánra visszatért a keleti frissülés, így mi is felszereltünk és kihajóztunk. A manőverező képességet fejlesztendő a Katamarán Suli színes kislabdáit kellett először cirkáló szakaszban begyűjteni, – ez rendben ment, emelhettük a téteket. A következő kanyarban már mindezt genakker használata közben kellett kivitelezni, – mint kiderült így már nem is volt gyerekjáték a kihívás. Ám ha jól dogoztak a nebulók, jöhetett a jutalomjáték. Három rajtgyakorlat, a végén éles pályaversennyel, ami komoly izgalmakat és meglepetés eredményeket hozott. Bátran állíthatjuk a Katamarán Suliban ma nőnap volt, hiszen a dobogós helyezések a Hölgyek uralták, le a kalappal előttük.

Minden jó, ha a vége jó – tartja a mondás, és mi is ennek szellemében jártunk el. A pályaversenyt követően alapos késéssel, de egyben partot értünk. Némi közelharc árán kiemeltük a mini katamaránokat a vízből, majd megtartottuk szokásos napi értékelőnket. Köszönjük a szülőknek a türelmet, volt mit megvitatni a tartalmas nap végén, megérte megvárni a csemetéket.

Szöveg: Rozsda

Fotó: Nyerges Kati, Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!